07.07.2024.

10:22

Foto: EPAIMAGES

Sport

Partizan kreće po Alekseja Pokuševskog! NBA as na pragu Humske!

Mladi krilni košarkaš u subotu veče dobio je otkaz u Šarlot Hornetsima i slobodan je u izboru nove sredine, a svega nekoliko sati nakon toga dobro upućeni grčki mediji plasirali su vest da je vicešampion Jadrana itekako zainteresovan da ga dovede!

Prema pisanju tamošnjeg "Sportala", Pokuševski se idealno uklapa u koncepciju tima Željka Obradovića, pre svega što je domaći igrač, igra na više pozicija, a osim toga nikad nije skrivao da je veliki navijač crno-belih. 

Kako tvrdi pomenuti portal, Obradović i uprava kluba sve će učiniti kako bi ubedili mladog krilnog igrača da potpiše za Partizan.

"Pokuševski je nakon tri pune sezone u Oklahomi prošle zime prešao u Šarlot, ali je sada otpušten. Partizan želi da ga ubedi da se vrati u Evropu i potpiše za taj klub. Željko Obradović izuzetno ceni kvalitete ovog košarkaša, koji je visok čak 213 centimetara. Aleksej može da igra na brojnim pozicijama i u različitim stilovima igre. Aleksej je Beograđanin i postoji mogućnost da potpiše za Partizan", navodi "Sportal.gr".

Informer

Pokuševski bi dobro došao ekipi iz Humske, pošto igra i na krilu, ali i na visokim pozicijama - krilnog centra i centra. Crno-belima bi doneo novu dimenziju u igri, pošto sa svojim 213 centimetara visine ima sjajnu tehniku i odličan šut za tri poena. Pritom, ljubav prema klubu dokazao je prošle godine, kada je u akciji prikupljanja novca za otplatu poreskog duga nezvanično uplatio 10.000 evra.

Često je viđan na mečevima Partizana u Evroligi, a jednom prilikom izjavio je da bi u nekom momentu karijere voleo da igra pred "grobarima".

- Stvarno se nadam da ću jednog dana igrati za Partizan - govorio je Pokuševski 2022. godine.
Nedavno je u jednom intervjuu pričao da mu je posle rstanka sa Oklahomom početkom godine prioritet bio ostanak u NBA ligi, mada ne isključuje ni ostale opcije.

- U trenutku raskida ugovora sa Oklahomom bio sam fokusiran na NBA. Uvek imam sve opcije u glavi i razmišljam šta je najbolje i odluke donosim kad dođe vreme - pričao je Pokuševski pre nekoliko nedelja.

Aleksej je trenutno na pripremama reprezentacije Srbije za Olimpijske igre i u subotu veče odigrao je vrlo dobro na prijateljskoj utakmici protiv Holandije. "Orlovi" su slavili sa 91:65, a popularni Poku je meč završio sa 13 poena.

Crno-beli su ovog leta zvanično angažovali trojicu igrača, a to su Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina, a dogovorili su dolaske Sterlinga Brauna, Isaka Bonge, Arijana Lakića, Marija Nakića, Ajzee Majka i Tajrika Džonsa.