09.07.2024.

14:05

Foto: Foto: Starsportphoto

Sport

Nekome odgovara ovaj haos! Bivši as Partizana grmi zbog Zvezdine odluke: Pravi se rijaliti!

Sezona 1985/86 u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije bila je obeležena velikim skandalom i optužbama za nameštanje utakmica u poslednjem, 34. kolu, što je ostalo upamćeno kao afera "Šajber", nazvanoj po predsedniku Fudbalskog saveza Jugoslavije, Slavku Šajberu.

Danas, 38 godina kasnije, fudbalski klub Crvena zvezda podnela je zahtev da se Partizanu oduzme titula, odnosno da klubu iz Ljutice Bogdana bude priznata. Ova inicijativa razbesnela je ljude u Humskoj i mnoge asove koji su u tom periodu nosili crno-beli dres, među kojima je i Vlado Čapljić.

- Nekome odgovara ovaj haos! Jedini problem te godine je bio taj što mi nismo želeli da ponovimo utakmicu protiv Željezničara (4:0), jer smo već bili na odmorima. Svi koji su igrali ponovo, priznali su kasnije krivicu i završilo se kako se završilo. Možemo da pričamo u bilo kom pravcu posle toliko godina, ali nema smisla - poručio je Čapljić za Informer.

Informer

Čovek koji je sa uspehom branio i Željine boje, nema dilemu kome je trebao da pipadne pehar te, ali i naredne sezone.

- Zasluženo smo bili šampioni te godine, ali i naredne sezone, iako su se vodile dve tabele - jedna standardna i jedna Šajberova. Glupo je što se uopšte poteže priča, pravi se rijaliti na našoj fudbalskoj sceni, a najviše ispaštaju ljudi koji nemaju veze sa tim - zaključio je Vlado Čapljić.