12.07.2024.

16:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Informer saznaje: Partizan dovodi dva desna beka!

Morali su čelnici Partizana da budu aktivni na letnjoj pijaci i pred sam start nove sezone, a razlog za to bio je problem koji se pojavio na poziciji desnog beka.

Teška povreda Marka Živkovića na meču protiv CSKA u Moskvi i problemi sa kolenom omladinca Milana Roganovića, naterali su sportski sektor da brzinski reaguje, a rešenje je i pronađeno. I to ne jedno, nego dvojica u isto vreme.

Naime, kako Informer saznaje, Milan Lazarević (27) iz Vojvodine i Vukašin Đurđević (20) iz Voždovca uskoro će postati novi članovi srpskog viceprvaka. Pregovori su završeni na obostrano zadovoljstvo, pa će trener Aleksandar Stanojević imati više opcija na raspolaganju i mogućnost da kombinuje.

Naime, Lazarević je dete novosadskog kluba, u koji se vratio tokom zime 2022. godine. Ukupno je za "lale" odigrao čak 120 utakmica, dao tri gola i upisao 11 asistencija.

Informer

Milan Lazarević na meču protiv Partizana

Dokazani je superligaški igrač, a pored Voše, nosio je još dres Proletera, Rada i letonske Liepaje, a bio je član naših mlađih reprezentativnih selekcija. Odlikuje ga jako dobar centaršut, a s njim bi crno-beli na boku trebali da dobiju na čvrstini i stabilnosti, pogotovo na evropskoj sceni.

Kada je reš o mladom Đurđeviću, njegova prednost je i što ispunjava i uslov "bonusa", pa će ga stručni štab sigurno koristiti u domaćem prvenstvu. Ponikao je u Radu, a na zimu 2023. prešao je u Voždovac, gde je skupio 37 nastupa, dva gola i jednu asistenciju.

Informer

Vukašin Đurđević u duelu sa Aldom Kaluluom koji će mu uskoro postati saigrač

Njihov dolazak u Humsku mogao bi ujedno da znači da je Stanojević odustao od opcije da Natan de Medina igra desnog beka, dok će iskusni Aleksandar Filipović najverovatnije biti tu kao alternativa.