13.07.2024.

17:00

Foto: abaliga.com

Sport

"Parni valjak" se zvanično oprostio od Amerikanca!

Naturalizovani reprezentativac Hrvatske je sredinom sezone stigao u Humsku kao izmena za provg plejmejkera Aleksu Avramovića. 

Imao je poteškoća da se uklopi u sistem Željka Obradovića, ali je pred kraj sezone postao jedan od najboljih pojedinaca i mnogi navijači su priželjkivali njegov ostanak u crno-belima. Ipak, klub je odlučio drugačije, pa saradnja sa Smitom nije produžena i on će karijeru nastaviti u Turskoj.

"Džejlin Smit će karijeru nastaviti u drugom klubu. Nakon što je tokom sezone za nama pojačao redove crno-belih, iskusni plejmejker neće produžiti svoj boravak u Partizanu. Želimo Džejlinu puno sreće i uspeha u nastavku karijere!", objavio je Partizan.

Ovakva odluka kluba ne treba da čudi, s obzirom da je očigledno da će "parni valjak" sledeće sezone imati potpuno drugačiji igrački kadar.

Vicešampion regiona u svoje redove doveo je Frenka Nilikinu, Sterlinga Brauna, Marija Nakića, Andreja Lakića i Brendona Dejvisa. Takođe, samo se čeka ozvaničenje Isaka Bonge, dok su sve glasnije priče o dolasku Vila Klajburna i Žofrija Lovernja.