14.07.2024.

20:28

Foto: EPA Images

Sport

Sprema se nova bomba u Humskoj! Evo ko bi mogao da bude naredno pojačanje crno-belih!

Ovu informaciju prva je prenela instagram stranica "tips'n'slips" koja je specijalizovana za košarkaške transfere. Navodi se da je Karlik Džons vrlo blizu toga da postane startni plejmejker Partizana, kao i da su dve strane blizu konačnog dogovora.

Džons ima 26 godina i rođen je u Sinsinatiju u američkoj državi Ohajo. Nastupao je za Dalas Maverikse, Denver Nagetse i Čikago Bulse, mada nije uspeo da ostavio dublji trag u NBA ligi. Prethodnu sezonu proveo je u Kini gde je igrao za Džeđijang Golden Bulse.

Informer

 

Navijači u Srbiji imali su prilike da se upoznaju sa njegovim kvalitetima na Svetskom prvenstvu u Manili prošle godine, pošto je bio član reprezentacije Južnog Sudana, koja je igrala sa "orlovima" u grupi, kada je Boriša Simanić doživeo nesrećnu povredu.

Afrička selekcija bila je jedno od najprijatnijih iznenađenja prethodnog Mundobasketa, na kojem je izborila vizu za predstojeće Olimpijske igre. Ljubitelji košarke u Srbiji ponovo će imati prilike da vide Džonsa na delu, s obzirom na to da će Srbija igrati protiv Južnog Sudana 3. avgusta u Lilu.