15.07.2024.

16:53

Foto: ATA Images

Sport

Gotovo je! Partizan prodao napadača za 3.500.000€!

Čelnici Partizana odlučili su da ovog leta prodaju mladog ofanzivca, dugo se kao glavni kandidat pominjao Lacio, ali pobedu je ipak odnela Saragosa!

Zastupnici crno-belih uspešno su priveli pregovore kraju sa španskim drugoligašem, koji je pristao da na ime obeštećenja plati 3,5 miliona evra. Pritom, srpskom viceprvaku pripašće i određeni procenti od naredne prodaje rođenog Novopazarca.

Tako je konačno završena saga oko toga gde će Baždar nastaviti svoj fudbalski razvoj, pošto je i on sam izrazio želju da napusti Humsku u ovom prelaznom roku i okuša se van granica naše zemlje. Imao je važeći ugovor sa Partizanom do juna 2026. godine, međutim, obe strane su procenile da je sada pravo vreme za rastanak.

Momak koji je nedavno bio i na širem spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za EP ima iza sebe jako dobru sezonu. Iskoristio je šansu i minutažu koju mu je dao bivši trener crno-belih Igor Duljaj, uskočio je umesto povređenog Mateusa Saldanje i uspeo značajno da popravi svoju statistiku.

Informer

Samed Baždar

Na kraju, klub sa Topčiderskog brda napušta posle šest godina, a za prvi tim ukupno je odigrao 74 utakmice, dao 12 golova i upisao četiri asistencije.

Kada je reč o Saragosi, ona je trenutno član Segunde, u koju je ispala još 2013. godine. Ovaj klub ima zanimljivu povezanost s Partizanom, s obzirom da su za njega igrali i bivši asovi "parnog valjka" poput Radomira Antića, Save Miloševića, Stefana Babovića i Ivana Obradovića.