15.07.2024.

19:20

Foto: fkpartizan.rs

Sport

Novi fudbaler predstavljen u Humskoj: Za Partizan navija pola države, borićemo se za oba trofeja (FOTO)

Doskorašnji prvotimac Novosađana zameniće Aranđela Stojkovića, koji je napustio klub, kao i povređenog Marka Živkovića. Crno-beli su dogovorili i dolazak mladog desnog beka Voždovca Vukašina Đurđevića, a u Humskoj je danas predstavljen Lazarević, koji kaže da jedva čeka debi u crno-belom dresu.

Poziv Partizana je došao iznenada. Nisam se dugo dvoumio jer je Partizan klub za koji navija pola države. Nadam se da ću se brzo uklopiti i adaptirati na zahteve kluba i trenera. Partizan je veliki klub i normalno da ima velike ciljeve, a ja se nadam da ću pomoći u ostvarivanju tih ciljeva. Nadam se da ćemo sa novim trenerom napraviti bolje rezultate nego prošle sezone i da ćemo ravnopravno konkurisati za oba trofeja - ističe Lazarević.

On će u Partizanu nositi dres sa brojem 50. Što se tiče njegove dosadašnje karijere, pre Vojvodine igrao je za letonsku Lijepaju, Rad i novosadski Proleter. Kako kaže, jedva čeka večiti derbi sa Crvenom zvezdom, jer to je meč koji svaki domaći fudbaler želi da iskusi.

- Večiti derbi je utakmica koja privuče najviše gledalaca u srpskom fudbalu. Navijači su ti koji daju najviše svojih emocija i smatram da se to prenese i na igrače na terenu. Zato derbi ima posebnu draž. Mislim da je želja svakog fudbalera i Srbije da odigra bar jedan derbi - ističe Lazarević.

Doskorašnji bek Vojvodine otkriva da već poznaje nekolicinu prvotimaca Partizana.

- Sa Antićem i Nemanjom Nikolićem sam igrao u Vojvodini i poznajemo se dobro, dok Marka Živkovića poznajem van terena i ovom prilikom želim da mu poželim brz oboravak i da se što pre vrati na teren jer je Žile sjajan momak i fudbaler. Nadam se da ćemo što pre formirati i uigrati tim koji će biti kadar da ostvari dobar rezultat, jer je moj san bio da zaigram za klub koji igra Ligu šampiona, pa verujem da uz dobro vođstvo i kvalitet možemo dalje - zaključuje Lazarević.