16.07.2024.

16:03

Foto: Starsportphoto

Sport

Golman ostaje veran Partizanu! Potpisao novi ugovor i poručio: Možemo da se radujemo u maju!

Nekoliko dana ostalo je do početka nove sezone u Superligi Srbije, a klubovi polako privode kraju poslednje pripreme pred prvo kolo. Posebno uzbudljivo ovog leta bilo je u Humskoj budući da je Partizan promenio trenera, dobio nove članove u upravi i angažovao mnogo pojačanja.

Najmanje promena u crno-belom taboru bilo je među stativama, a da ih neće ni biti potvrdio je Partizan na klupskom sajtu. Naime, iskusni golman - Nemanja Stevanović, danas je stavio paraf na novi dvogodišnji ugovor sa velikanom iz Humske i biće na raspolaganju treneru Aleksandru Stanojeviću. 

Stevanović je propustio kompletan prolećni deo sezone zbog koksaki virusa, vratio se treninzima na početku priprema i uspeo da zadobije poverenje nonvog trenera. 

- Novi ugovor, na dve godine! Iza mene je težak period, praktično sam propustio pola godine zbog koksaki virusa i nisam bio u prilici da treniram i pomognem ekipi. Drago mi je što su klub i Aleksandar Stanojević, uprkos tome, prepoznali šta sam dao za klub i način na koji sam se borio za grb prethodnih osam godina i pokazali poštovanje i razumevanje prema meni te mi omogućili da nastavim saradnju na obostrano zadovoljstvo. Izuzetno sam počastvovan i ponosan jer će po isteku ugovora to biti mojih deset godina u Partizanu. To mi je još jedan motiv više da u svakoj situaciji predstavljam klub na najbolji mogući način i pomognem i ekipi i klubu da budemo što uspešniji - rekao je Stevanović. 

Informer

 

Navijače je najviše zanimalo u kakvom je stanju iskusni čuvar mreže budući da ga je, kao što smo naveli, mesecima mučila borba sa koksaki virusom. Ističe Stevanović je da sada sve kako treba i da spreman dočekuje novu sezonu. 

- Virus je iza mene u potpunosti i nemam nikakvih simptoma. Prošao sam pripreme bez ijednog propuštenog treninga. Trener golmana je treninge dozirao na pravi način tako da sam se spremio dobro i, što je najbitnije - nije bilo nekih težih upala ili istegnuća u toku pripremnog ciklusa, pa spreman dočekujem početak prvenstva. 

Za kraj, govorio je Stevanović i o ambicijama pred početak sezone i istakao da će glavni cilj titula, ali i plasman u Ligu šampiona. 

- Moji ciljevi i želje su isključivo vezani za Partizan! Ne bih išao nešto daleko, neka to bude utakmica za utakmicom. U Partizanu je svaka utakmica finale i samo sa takvim pristupom možemo da se radujemo u maju i da igramo značajnu ulogu u Evropi. Tu sam da pomognem ekipi uvek i na svaki način tako da će i kada budem branio, kao i do sada, za mene ta utakmica biti finale - poručio je Stevanović. 

Trener Aleksandar Stanojević na raspolaganju ima tri vrhunska golmana, očekuje se da će prvi izbor među stativama biti Aleksandar Jovanović, a tu su još Nemanja Stevanović i Miloš Krunić.