17.07.2024.

17:21

Foto: ATA Images

Sport

Potvrđeno! Nema gostujućih navijača na dvomeču Partizana i kijevskog Dinama

Fudbalski klub Partizan postigao je dogovor sa Dinamom iz Kijeva da se, zbog bezbednosti, obe utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona igraju bez gostujućih navijača.

Prvi meč 2. kola biće odigran 23. jula u Poljskoj, na stadion u Lubinu, gde će ukrajinski viceprvak biti domaćin. Revanš je zakazan osam dana kasnije u Humskoj. 

"Na molbu Dinama iz Kijeva, kao domaćina prvog meča, koji usled ratnih okolnosti u Ukrajni svoje mečeve igra u Poljskoj, i mogućih incidenata navijačkih grupa dva kluba, a naročito posle putovanja u Rusiju na turnir "Bratski kup", odlučeno je da se ni na jednom od dva meča (u Poljskoj i Srbiji) ne dozvoli prisustvo gostujućih pristalica. Ova odluka je doneta uz preporuku i u koordinaciji sa lokalnim vlastima u Poljskoj i uz savete i odobrenje UEFA", navodi se u saopštenju crno-belih. 

Crno-beli neće tražiti ulaznice za utakmicu u Lublinu i apeluje na svoje pristalice da ne putuju samostalno u Poljsku.

"Ova odluka je prvenstveno doneta u cilju osiguravanja bezbednosti svih učesnika u predstojećim mečevima i zbog sprečavanja potencijalnih incidenata koji naročito mogu uticati na Partiza, jer je pod uslovnom kaznom UEFA. Partizan iskreno veruje da je ovaj dogovor u najboljem interesu oba kluba i da će biti dočekana sa razumevanjem od strane naših navijača", poručili su iz Humske.