18.07.2024.

14:38

Foto: FK Partizan

Sport

Poruka novih članova uprave crno-belih: Da pokrenemo Partizan do titule (VIDEO)

Ozbiljnih promena bilo je u Partizanu ovog leta na svim nivoima. Pored angažovanja osmorice novjalija i potpuno novog stručnog štaba na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem, došlo je i do pojačanja u Upravnom odboru.

Šestorica novih članova ubuduće će biti u grupi onih koji vode brigu o klubu iz Humske, a to su: Uroš Momirović, Savo Bakmaz, Stevica Kujundžić, Nedan Gligorov, Marko Pavlović i advokat Dragan Palibrk.

Tokom druženja sa predstavnicima medija pred start domaćeg prvenstva neki od njih otkrili su ambicije, ali i razlog zbog kojeg su postali deo rukovodstva crno-belih.

- Malo je težak momenat, dugi niz godina smo bez trofeja. Iskreno, osetio sam potrebu da probam da pomognem, da nekako pokrenemo Partizan. Moramo da budemo konkurentni za titulu, to je ono što svaki navijač očekuje, sve drugo, mogu da budu samo priče. Nadam se da ćemo se ove sezone boriti ravnopravno do poslednjeg kola i da ćemo se na kraju radovati. Da sada pričam o timu ili igri, za to nemam neko veliko znanje i ne želim da se oko toga mešam, jer imamo trenera i sportski sektor. Želim da pomognem oko funkcionisanja, oko finansija, organizaciono, da tu negde pronađem svoju ulogu. Što se tiče ekipe, Stanojević ima moje puno poverenja, zato verujem u uspeh - rekao je Uroš Momirović.

On je dodao da u bliskoj budućnosti očekuje još zvučnih pojačanja u rukovodstvu.

- Verujem da ćemo kontaktima omogućiti dodatno ljudima da se integrišu, da se uključe u klub, pogotovo partizanovci. Kad smo svi zajedno, tada smo i jači. Sedam godina smo bez titule, ja ne pamtim duži period. Sigurno od raspada SFRJ nije bilo ovako. Treba nam što više onih koji žele iskreno da pomognu. Imao sam tu privilegiju da me prihvate da uđem u UO. Koliko znam, ima još značajnih privrednika koji će da se uključe u rad kluba. I verujem da će i to biti brzo realizovan - naglasio je Momirović.

S druge strane, Stevica Kujundžić dobro poznaje situaciju u Humskoj, zbog čega najavljuje i oporavak kluba na svim nivoima.

- Dugo sam u Partizanu, još od 2008. godine. Drago mi je da sam se sada ponovno našao u Upravnom odboru. Verujem da će energija novih ljudi da donese i lepšu priču. Drago mi je da smo doveli kvalitetnog trenera i zbog toga mislim da će i rezultati biti znatno bolji. Uskoro nas očekuju izazovi u Evropi, predstoji nam i početak prvenstva, gde uvek želimo da damo maksimum. Cilj nas iz UO je da damo doprinos, značaj igračima i navijačima, da postavimo Partizan na pravi put, gde smo nekada bili - poručio je vlasnik kompanije "Laptop centar".

Informer

Stevica Kujundžić

On je podvukao da crno-beli moraju da budu konkurentni na svim poljima.

- Ideja je da malo više animiramo ljude iz privrede, da ih dovedemo u Partizan, da pojačamo dodatno i finansijski klub. Plan je da ne zavisimo od nekih određenih stvari, pa i od pomoći države. Želimo da dovodimo dobre igrače, da u Evropi pokažemo pravo lice i da se u prvenstvu borimo za titulu - zaključio je Kujundžić.