18.07.2024.

19:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Spektakl u najavi! Partizan protiv šampiona Evrope i to na drevnom stadionu

Naime, kako je objavila stranica "pbg.news" inače poznata po tačnim informacijama iz Humske, ali i brojni grčki mediji, crno-beli će odmeriti snage sa Panatinaikosom, aktuelnim evropskim šampionom 21. septembra od 21 čas i to na drevnom olimpijskom stadionu "Panatinaiko".

Pored domaćina PAO i Partizana na turniru "Pavlos Janakopulos" učestovaće i izraelski Makabi iz Tel Aviva i turski Efes. 

"Zeleni" su zbog renoviranja svoje "OAKA arene" tražli dozvolu od gradskih vlasti u Atini da učesnike turnira ugoste na čuvenom stadionu na kojem su održane moderne Olimpijske igre 1896. godine. Stadion na otvorenom prima 80.000 ljudi, pa se očekuje da na utakmicama bude rekordna posećenost. 

Informer

Inače, Pavlos Janakopulos po kome turnir i nosi ime je tvorac modernog Panatinaikosa koji je sa sadašnjim trenerom Partizana Željkom Obradovićem ispisao istoriju i osvojio pet titula Evrolige. 

Partizan je, podsetimo, prošlog leta na stadionu "Tašmajdan", pod otvorenim nebom, u pripremnoj utakmici pred početak nove sezone ugostio Fuenlabradu, a navijači crno-belih su tada napravili spektakularnu atmosferu o kojoj su brojni svetski i evropski mediji izveštavali.