19.07.2024.

19:33

Foto: FK Partizan

Sport

Partizanovci pozajmljeni Napretku ne mogu večeras da igraju!

Stručni štab Partizana u dogovoru sa sportskim sektorom odlučio je nedavno da pusti mlade igrače na pozajmicu u Napredak, a reč je o štoperu Nikoli Miličuću (20) i krilnom ofanzivcu Mihajlu Petkoviću (20). Međutim, njih dvojica večeras neće imati pravo da igraju protiv srpskog viceprvaka.

Naime, dogovor dva superligaša je od starta bio takav. U ugovore o pozajmicama ubačena je klauzula po kojoj su se crno-beli zaštitili, za razliku od propusta takve vrste u prošlosti. Česti su bili primeri da upravo pozajmljeni igrači dobiju dodatni motiv i želju za dokazivanjem, pa zablistaju i presude klubu sa kojim su pod ugovorom. 

Sada toga neće biti, jer Miličić i Petković neće ni biti u protoklu za ovu utakmicu, pa trener "čarapana" Goran Plavi Stevanović neće moći da računa na njih.

Podsetimo, mladi defanzivac je u Humsku stigao zimus, iz kragujevačkog Radničkog, dok je još na klupi "parnog valjka" bio Igor Duljaj. Bio je planiran kao "bonus" i zamena za Mihajla Ilića, da čini tandem centralnih bekova sa kapitenom Svetozarom Markovićem, ali je povredio koleno već na startu priprema, zbog čega je morao na operaciju.

Informer

Mihajlo Petković

Oporavio se, odradio kompletne pripreme pod palicom Aleksandra Stanojevića, ali je procenjeno da je bolje da ode na pozajmicu, kako bi imao neophodnu minutažu i tako se vratio u formu.

S druge strane, popularni Ćićko od odlaska trenera Ilije Stolice, kada je zablistao u prvom timu, nikako kasnije nije uspevao da se izbori za šansu. Prošle sezone bio je ustupljen Novom Pazaru, a sada će u Kruševcu pokušati da izbori povratnu kartu u tabor crno-belih.