20.07.2024.

00:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Stanojević besan kao ris: Ovako se ne osvaja titula! Mora da puca, ni na šta ne ličimo (VIDEO)

Pogodak Mateusa Saldanje u nadoknadi vremena spasio je Partizan da ne kiksne već na startu domaćeg prvenstva. Kruševljani su se ponovo pokazali kao tvrd orah, bili su opasni u napadu, a branili se žestoko, čak i kada su ostali sa igračem manje zbog isključenja Tošeskog.

"Parni valjak" je nominalno bio gost na svom stadionu u Humskoj, zbog čega je imao i podršku najvernijih "grobara" sa južne tribine, ali ni to nije pomoglo igračima da pruže kvalitetnu partiju.

Naprotiv, razloga za brigu je mnogo, što priznaje i šef stručnog štaba, koji je posle utakmice bio besan kao ris.

- Ufff, tako ću početi....Čestitke Napretku na dobroj igri, hvala navijačima što su nas nosili, što su bili u ovako velikom broju i u lepoj atmosferi. Žao mi je što se nismo predstavili u dobrom svetlu, ne boljem, nego dobrom. Mučili smo se, nismo bili dobri ni u presingu, ni u brzini igre, ni u fazi napada. Jednostavno, ovo nije Partizan koji ja želim. Nismo ni blizu, bojao sam se da će biti tako, ali to je moja odgovornost. Ja sam i trener i to je na meni - rekao je Stanojević, a potom nastavio u istom dahu:

- Momci su na kraju ipak pokazali karakter, volju i želju da daju gol. Neki najstariji igrači su izvukli i povukli ekipu. Sve nam je jasno, moramo da radimo, moramo da se pokažemo pred našim navijačima. Moramo ovaj grb koji nosimo da ga zaslužimo i ne možemo ovako da igramo. Mi hoćemo, želja nije sporna, ali nije dovoljno u Partizanu imati samo želju i boriti se. To je ništa, nebitno je. Ovaj grb je težak i moramo svi zajedno na čelu sa mnom da mnogo bolje igramo. Mnogo više da pokažemo, jer ovo nije put kojim treba da idemo, na prvoj prepreci ćemo pasti. Moramo jako da radimo, nema kompromisa.

Informer

Stanojević i Severina

Temprementni stručnjak priznaje da mu nije lako, da ništa od onoga što je zamislio nije sprovedeno na terenu i da ga to brine.

- Nerviram se, jer smo nemoćni u odbrani, u napadu, nije to ono što ja želim kao trener. Znate moj stil. Furiozno, dinamično, agreisvno... Nisu igrači spremni za takav način igre. Nismo ni imali pripremni period kakav sam ja želeo, jer nekoliko momaka nije moglo da isprati takav tempo i rad. Žao mi je jer smo igrali u lepoj atmosferi, želeo sam da vratimo navijačima i sa te strane mi je krivo. S druge strane, pobedili smo utakmicu u 90. minutu. Što se kaže, kao kad Nemac pobedi u poslednjim tenucima - objasnio je Stanojević.

Informer

Stanojević i Zahid

Jasno je da je pred stručnim štabom i fudbalerima težak posao, jer ispiti u Evropi tek slede.

- Samo razmišljam u datom trenutku, ne interesuje me šta će biti za pet minuta ili sutra, fokusiran sam na momenat koji se dešava. Odradićemo analizu već noćas i videti koji su nam problemi, mada i ovako iz glave već znam većinu. Bez ritma smo, nismo furiozni. Možemo da ne pobedimo, ali mora da puca u svakom napadu, da stvaramo šanse. Treba da budemo agresivniji, a to nismo bili. Ima i nekoliko igrača koji nisu ni trenirali, kasno su došli. Nije lako, ali to je moj posao. Nema alibija, da me neko pogrešno ne razume. Ovo ide na mene. Imao sam četiri nedelje za pripreme, ja ću napraviti da izgledamo dobro, to je sigurno, ali moramo da nastavimo jako ili da pojačamo malo selekciju. Titulu ne osvajaju majstori, koji će tako da igraju, titula se osvaja kroz energiju, požrtvovanost, ludačku želju, tako si konkurentan. A, ovako tralala, šićfirić, tako ne može - poručio je Stanojević.