21.07.2024.

17:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Aldo Kalulu za Informer: Mi smo autsajderi u prvenstvu, pritisak je na Crvenoj zvezdi!

Pogodak koji je Aldo Kalulu (28) početkom marta dao na 172. večitom derbiju na "Marakani", kada je bilo 2:2, svrstao ga je među igrače koje će navijači crno-belih dugo pamtiti. Njegova borbenost, želja i brzina uvek su dolazili do izražaja, ali, kako i on sam sada ističe, efikasnost može i mora da poboljša.

Omaleni Francuz je i kod novog trenera Aleksandra Stanojevića uspeo da se izbori za minutažu. Bio je starter na premijeri Superlige u petak protiv Napretka (1:0), a očekuje se da bude i u prvih 11 protiv kijevskog Dinama u utorak veče, kada "parni valjak" kreće u svoju evropsku misiju.

Bivši član Liona, Rena, Sošoa, Bazela i Svonsija veruje da nova sezona može da bude znatno uspešnija od prethodne, ali pritisak prebacuje u komšijski tabor.

- Primarni cilj je da ove sezone uradimo sve ono što nismo uspeli u prošloj. Da osvojimo titulu, to je prioritet. A, onda i da doguramo što dalje u Evropi. Grupna faza Lige šampiona bila bi fenomenalna stvar. Minule sezone nismo uspeli da završimo kao prvaci, igrali smo sjajno do marta, a onda se svašta izdešavalo, svi znaju kakvih je situacija i problema bilo. Sada krećemo od nule, tu je i novi trener, stigla su nam dobra pojačanja, iskusniji smo za godinu dana i spremni smo za sve izazove - kaže Kalulu u razgovoru za Informer.

Informer

Aldo Kalulu na meču protiv Napretka

Ipak, činjenica da titule u Humskoj nema još od 2017. godine stvara ozbiljnu nervozu među svim partizanovcima.

- Nema nikakvog pritiska među nama igračima zbog toga. Pričam sada iz svog ugla, nikada nisam osećao teret, već samo ogromnu želju da to promenim. Mislim da je mnogo veći pritisak na strani Crvene zvezde. Svi žele da je skinu sa trona. Mi smo u toj trci autsajderi, tako nas svi gledaju i to samo može da bude dobro za nas - smatra Kalulu.

On dodaje da očekuje da šampionat bude još jači i kvalitetniji, jer su se sve ekipe dobro pojačale tokom leta.

- Biće zanimljivo, pratio sam šta se dešava. Moramo da obratimo pažnju i na druge timove, ne samo na Zvezdu, koja je dovela ozbiljna pojačanja. Videli smo i prošle sezone, gubili smo bodove tamo gde smo najmanje očekivali, pogotovo u finišu prvenstva. Moramo da budemo fokusirani na nas, na našu igru, jer od toga sve zavisi. Ako mi budemo pravi, na maksimumu, onda možemo da dobijemo svaki tim, uključujući i komšije - jasan je Kalulu.

Informer

Aldo Kalulu

Tu je sada i novi trener, na čije se zahteve krilni napadač brzo navikao. Ne krije da mu se stiđa stil koji forsira Aleksandar Stanojević.

- Šef ima sjajan mentalitet, ratnički, pravi pobednički. Trudi se da to prenese na celu ekipu, na svakog igrača. Jak je karakter i to mi se posebno sviđa. Slično je bilo i kod Igora Duljaja. Radili smo žestoko tokom ove pauze, postoji jasan plan kako bi trebali da igramo. Napadački, agresivno, črvsto... Verujem da s njim možemo da napravimo velike stvari - tvrdi Kalulu.

Aldo je u crno-belom dresu skupio 42 nastupa, tri gola i pet asistencija. Ipak, posebno se izdvaja onaj protiv Crvene zvezde u derbiju,

- Bio je važan pogodak, prelep osećaj, ali ne zadovoljavam se time. Znam da mogu još bolje, da mogu da budem mnogo efikasniji, korisniji za ekipu. Novi trener ima i neke drugačije zahteve za mene, biću bliži golu, opasniji... Verujte mi, ništa mi ne bi značilo da budem strelac na svakom meču, a da ostanemo bez trofeja. To me ne zanima, hoću da budemo uspešni kao kolektiv. Takav sam, timski sam igrač i ako ne budemo šampioni, neće me zadovoljiti ni najbolji mogući lični učinak - podvlači Francuz.

Informer

Momenat kada Aldo daje gol na 172. večitom derbiju

Povremeni reprezentativac DR Kongo je tačno godinu dana član Partizana i priznaje da se navikao na sve - klub, okruženje, život u Srbiji...

- Sjajno mi je u Beogradu. Volim ovaj klub, zemlju, ljude, stvarno uživam... Iako sam stranac, osećam se kao kod kuće. Tu sam već godinu dana, uklopio se odlično i zato očekujem da budem mnogo bolji ove sezone. Često, kada sam u šetnji, sretnem i naše navijače, uvek su tu da me pohvale, upute neke lepe reči . Žarko želim da im se na terenu odužim za tu podršku. To je moj posao, ali i obaveza - objašnjava Kalulu.

Informer

Aldo Kalulu slavi sa "grobarima"

Na kraju, brzonogi ofanzivac je izrazio nadu da će se "grobari" uskoro vratiti u Humsku i da će na svakoj utakmici bodriti ekipu sa južne tribine.

- Najlepše je kada su oni tu, uz nas. Kad god imam priliku pozovem ih da dođu, radio sam to i prošle sezone preko društvenih mreža, činiću to uvek, nije mi teško. Znam da imaju nekih problema sa upravom kluba, poštujem njihov stav, ali uvek ću jasno i glasno reći da nam trebaju. Njihova podrška nas gura napred, pogotovo kada ne ide kako želimo. Verujem i da sve zavisi od nas samih, ako budemo igrali dobro, borili se za grb i dres koji nosimo, pobeđivali, onda ćemo ih i "naterati" da dolaze na stadion u što većem broju - zaključuje Kalulu.