21.07.2024.

23:53

Foto: EPAIMAGES

Sport

UEFA rekla svoje! On sudi Partizanu u Ligi šampiona!

Izabranici Aleksandra Stanojevića pobedom su otvorili novu sezonu pošto su nakon mnogo muke u Humskoj savladali Napredak sa 1:0 golom Metusa Saldanje u sudijskoj nadoknadi. Trijumf na startu takmičarske godine od ogromnog je značaja za Partizan budući da crno-bele kroz dva dana očekuje prvi meč u kvalifikacijama za plasman u Ligu šampiona protiv kijevskog Dinama. 

Ukrajinski klub će u prvom meču biti domaćin, zbog ratnog stanja ta utakmica biće odigrana u Poljskoj u Lublinu, a UEFA je danas delegirala arbitre za duel Partizana i Dinama. 

Pravdu u Lublinu će deliti nemački arbitar - Kristijan Dingert, dok će mu pomoćnici biti Kristijan Dajc i Nikolaj Kimajer. Četvrti sudija je takođe Nemac, reč je o Florijanu Badštubneru, dok se još uvek čeka ko će predvoditi sudijski tim u VAR sobi. 

Informer

 

Dingert je na FIFA listi sudija od 2013. godine, redovan je na mečevima Bundeslige i Cvajte. Prošle godine je delio pravdu na nekoliko mečeva Lige konferencija, dok je kao četvrti arbitar bio delegiran i za mečeve Lige šampiona. 

Duel Dinama i Partizana na programu je u utorak od 20 časova na "Lublin Areni" u Poljskoj. Podsećamo, crno-beli neće imati podršku svojih navijača usled odluke UEFA da gostiju ne bude na tribinama.