22.07.2024.

12:15

Foto: ATA Images

Sport

Ako prođe Dinamo, Partizan ide na Škote! Ukoliko ispadne, može i na Fenerbahče!

Fudbaleri Partizana otputovali su u Poljsku, gde će sutra uveče u Lublinu protiv kijevskog Dinama odigrati prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona (20.00, RTS 1, Arena premijum 1), ali su s velikom pažnjom pratili i današnji žreb.

Kuglice su rekle svoje - ukoliko srpski viceprvak uspe da eliminiše Ukrajince, onda će u 3. kolu kvalifikacija za najjače klupsko takmičenje igrati protiv Glazgov Rendžersa. Prva utakmica zakazana je za 6. ili 7. avgust u Beogradu, dok je revanš sedam dana kasnije u Škotskoj.

Može se reći da su crno-beli čak i dobro prošli, jer su imali status nepovlašćenog tima. Izbegli su najtežeg protivnika francuski Lil, dok su u toj grupi još bili praška Slavija i austrijski Salcburg.

Prethodni put Partizan je protiv Rendžersa igrao 2006. godine, u grupnoj fazi Lige Evrope. Tada je na čuvenom "Ajbroksu" poražen sa 1:0.

Informer

Mateus Saldanja biće najjači adut crno-belih

Međutim, ako se desi da "parni valjak" ispadne od Dinama, nastaviće takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Na žrebu je bio među povlašćenim timovima, a krenuće od 3. kola. Žreb je odlučio da mu potencijalni rivali bude poražena ekipa iz okršaja Lugano (Švajcarska) – Fenerbahče (Turska).

U prvoj utakmici, 8. avgusta, Partizan bi bio domaćin, dok bi sedam dana kasnije revanš igrao u gostima.