22.07.2024.

18:29

Foto: profimedia

Sport

Stanojević pred Dinamo: Računam na Zahida, imaju i Ukrajinci svojih mana!

Zbog rata u Ukrajini, rival crno-belih biće nominalni domaćin u Poljskoj. Uoči pomenutog meča, na stadionu na kojem će se igrati, vicešampion Srbije održao je konferenciju za medije.

Prvi je o sutrašnjem susretu govorio kormilar kluba iz Humske, te istakao da pred Partizanom neće biti lak zadatak.

- Retko je dobiti priliku da igrate kvalifkikacije za Ligu šampiona i veoma sam srećan zbog toga. Igramo protiv velikog i dobrog tima, imamo želju da napravimo nešto i sa velikom motivacvijom ulazimo u ovu utakmicu - izjavio je Stanojević.

Potom je ambicije pred sutrašnji meč istakao i kapiten crno-belih Svetozar Marković.

- Ceoma smo srećni što posle toliko godina igramo kvalifikacije, očekuje nas veoma kvalitetan protivnik ali na nama je da se još danas maksimalno pripremimo za sutrašnju utakmicu i da prođemo u narednu fazu - izjavio je Marković.

Informer

Fudbaleri Partizana

Fudbaleri Partizana su u petak savladali Napredak rezultatom 1:0, a strateg crno-belih se osvrnuo na taj meč.

- Ovo je totalno drugačija utakmica, drugačijeg profila i ne može da se poredi. Pričali smo oko nekih stavri ali više smo se fokusirali na Dinamo a ne na utakmicu sa Napretkom. Važno nam je da ostanemo u aktivnom rezultatu za revanš u Beogradu - dodao je Stanojević.

Kada je reč o protivnicima, Stanojević je istakao da osim kvaliteta, i Ukrajinci imaju određenih mana.

- Izuzetno su fizički dominantna ekipa, brza i direktna. Videli smo neke stvari, ali imaju i onih određenih mana. Dosta intenzivna utakmica nas očekuje i moramo obratiti pažnju i ostati fokusirani sve vreme - istakao je Stanojević.

Potom su novinari upitali bivšeg trenera Konje i da li već u glavi ima zamišljen sastav za predstojeći duel, kao i da li će moći da računa na norveškog fudbalera Gajasa Zahida, koji ima problema sa povredom. 

- Gajas Zahid je spreman za sutra, na njega računam. Svi su spremni, videli ste sastav koji sam poveo u Poljsku. Nikolić ima karton iz prethodnih evropskih takmičenja, tako da videćemo koliko je ko spreman - objasnio je Stanojević.

Informer

Gajas Zahid

Završnu reč je imao kapiten Marković koji istakao da je njihov željeni cilj trijumf, te da će se maksimalno potruditi da taj cilj i ostvare.

- Dinamo ima veoma kvalitetne pojedince, što se tiče toga kako ih zaustaviti, pričali smo o tome i dobro ih analizirali. Pokušaćemo svi zajedno kao tim da ih napadamo i da se dobro branimo, kako bi ostvarili željeni rezultat, a to je pobeda - istakao je Marković.