23.07.2024.

20:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Ogrnuti zastavama morali da ispoštuju pravila UEFA: Ukrajinci se jedva pozdravili sa crno-belima (VIDEO)

Fudbaleri Partizana večeras u Lublinu započinju svoj put ka grupnoj fazi Lige šampiona. Crno-beli ukrštaju koplja sa kijevskim Dinamom, a utakmica u Poljskoj počela je baš kako je i najavljeno - sramotno! Naime, fudbaleri ukrajinskog kluba odbili su da se pozdrave sa izabranicima Aleksandra Stanojevića jer je Partizan tokom leta učestvovao na prijateljskom turniru u Rusiji. 

Najavili su Ukrajinci da se neće pozdraviti sa fudbalerima Partizana, ali je do poslednjeg momenta postojala nada za gram razuma. Ostali su izabranici Oleksandera Šovkovskog dosledni svojoj odluci, već su kako bi ispoštovali pravila UEFA samo pesnicama pozdravili crno-bele. 

Poznato je da svako ko ima bilo kakve veze sa Rusijom za Ukrajince predstavlja neprijatelja. Tako je i sa fudbalerima Partizana koji su se letos pripremali u Moskvi i odigrali prijateljske mečeve protiv CSKA i Dinama. 

Budući da rat između Rusije i Ukrajine ne jenjava Dinamo Kijev svoje evropske utakmice igra u Poljskoj. Navijačima Partizana je bio zabranjen dolazak na stadion takođe iz političkih razloga.