23.07.2024.

22:27

Foto: EPAIMAGES

Sport

Partizan bliži Švajcarskoj! Džeko het-trikom vodio Fener do pobede nad Luganom!

Od Lige šampiona u Humskoj, po svemu sudeći - neće biti ništa. Četa Aleksandra Stanojevića doživela je nezapamćen brodolom na gostovanju kijevskom Dinamu pošto su Ukrajinci sa 6:2 savladali Partizan u Lublinu. Crno-beli su poveli golom Mateusa Saldanje, ali je Dinamo vrlo brzo preokrenuo, a na kraju i obrukao srpskog vicešampiona... 

Partizan će, ukoliko se kroz sedam dana u Humskoj ne desi čudo, učešće nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Žrebom juče, odlučeno je da će poraženi iz duela Partizan-Dinamo ići na slabijeg iz dvomeča Lugano-Fenerbahče, a pred revanš daleko bolju poziciju imaju Turci! 

Naime, četa Žozea Murinja slavila je večeras u Tunu i to ubedljivo sa 4:3 (1:1). Lugano jeste poveo posle samo četiri minuta preko El Vafija, ali je raspucani Edin Džeko het-trikom doneo preokret Fenerbahčeu. 

Informer

 

Prvi gol postigao je u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena sa bele tačke, a potom i nakon 30ak sekundi igre u drugom delu. Tada je asistent bio sada već bivši reprezentativac Srbije - Dušan Tadić. Rezultat je u 64. poravnao Bislimi, ali je trećim golom na meču prednost Turcima vratio Edin Džeko. Pobedu je u 76. overio Ferdi Kadiolu, no, nadu Švajcarcima vratio je Venecuelan u 93. 

Računica je jasna... Ukoliko Partizan ne nadoknadi četiri gola minusa u Humskoj protiv Dinama, a Lugano ne napravi čudo u Istanbulu protiv Fenera. Srpski vicešampion sastaće se sa Švajcarcima u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Još jedan težak izazov  za crno-bele.