23.07.2024.

22:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Stanojević posle kolapsa: Dinamo je bio u drugoj brzini! Daleko smo od Lige šampiona (VIDEO)

Kakav šamar su crno-beli dobili večeras u Lublinu. Nadali su se da mogu makar do remija ili koliko-toliko pozitivnog rezultata pred revanš u Beogradu naredne nedelje, a umesto toga doživeli su brodolom.

Šest lopti završilo je iza leđa Aleksandra Jovanovića. Uspeo je "parni valjak" da postigne dva gola, ali slaba je to uteha, jer je ovo još jedna ozbiljna bruka u Evropi.

- Razočaravajući rezultat za nas. Primili smo golove naivno i lako. Ovo je bila druga brzina Dinama i čestitam im na tome. Nama ostaje da probamo da popravimo neke stvari, da dopunimo selekciju i da nastavimo da radimo. Ovo nam je pokazatelj gde smo u odnosu na Ligu šampiona. Daleko - rekao je Stanojević na konferenciji za medije odmah posle utakmice u Poljskoj.

Vidno razočaran bio je iskusni stručnjak, pogotovo padom njegove ekipe u finišu prvog poluvremena.

- Neverovatno je šta nam se dogodilo za pet-šest minuta. Ozbiljnim ekipama se tako nešto ne dešava. Oni su tada i prelomili utakmicu. Generalno, prvo poluvreme je bilo egal, jeste Dinamo kontrolisao stanje na terenu, ali nije nas previše ugrožavao. Ali, posle ta tri gola sve je otišlo na stranu domaćina. Probali smo kasnije da se vratimo, ali oni su nas svojim ritmom i brzinom mučili i na kraju odneli pobedu - naglasio je Stanojević, a potom dodao:

- Bio je to veliki šok i za igrače. Rekao sam im na pauzi da probamo da damo gol u nastavku, da pokušamo da ostanemo u igri, zato sam i napravio neke izmene. Nismo izdržali njihov pritisak, taj tempo je bio previše za nas.

Informer

 

Šef struke srpskog viceprvaka ne krije da mnogo toga treba da se promeni, kao i da je teško očekivati neko čudo u revanšu.

- Teško je stići i prestići ovaj minus. Ne samo u golovima, već je razlika u igri. Moramo da izvučemo pouke, jer ne može ovako. Treba nešto da promenimo, da se pojačamo na određenim pozicijama. Rad i vreme, da budemo strpljivi da bismo došli do onog što želimo. Za ovaj nivo takmičenja su nam potrebni moćniji, fizički jači igrači nego što mi imamo. Brzina u igri, u donošenju odluka je na njihovoj strani. To je suštinski i najveća razlika - zaključio je Stanojević.