24.07.2024.

07:00

Foto: FK Partizan

Sport

Ni tima, ni igre, ni odbrane... Ono nije Partizan! Šamar u Poljskoj još dugo će da boli!

Bruka, sramota, katastrofa, brodolom, potop, totalni kolaps... Izaberite koji god opis želite i nećete pogrešiti, jer baš tako je izgledalo ono što su fudbaleri Partizana prikazali i doživeli na gostovanju u Poljskoj, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za najjače klupsko takmičenje!

Ovaj šamar jako je zaboleo i još dugo će obrazi da bride. Nema navijača "parnog valjka" koji se nije posramio zbog svega viđenog na "Lublin areni". I to ne samo zbog činjenice da su izabranici Aleksandra Stanojevića primili čak šest golova, što su totalno deklasirani, već zbog onoga kako su igrali, kako su se ponašali, borili i kako su pojedini igrači u nekim momentima izgledali kao potpuni amateri.

A, razlog je vrlo prost i jasan. Crno-beli nemaju tim! Tačka. Nemaju kvalitet i znanje da se upuste u borbu sa, ne vrhunskim, nego prosečnim evropskim ekipama, a kamoli da maštaju o učešću u Ligi šampiona. Zbog toga će naredne srede revanš biti samo puka formalnost, pa je zato bolje svima u Humskoj da već sada razmišljaju kako će i šta će u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Podatak da je Partizan, pre tragedije protiv Ukrajinaca, u prošlosti šest puta vadio loptu iz mreže u Evropi samo još u dva navrata, dovoljno govori o veličini ove sramote. Davne 1970. su Beograđani poniženi od Dinama iz Drezdena (6:0), dok je 1984. bilo 6:2 za Kvins Park Rendžers, ali je u revanšu taj poraz nadoknađen pobedom od 4:0. Sada je zaista ludost nešto slično očekivati.

Ono o čemu može i mora da se diskutuje jeste kako promeniti trenutno stanje. Zbog čega su dovedeni iskusni desni i levi bek Milan Lazarević i Mario Jurčević, ako će na ovakvim utakmicama da sede na klupi, a da igraju Natan de Medina i Nikola Antić. Bez namere da bilo koga uvredimo, ali ti momci prosto nemaju neophodan kvalitet da nose crno-beli dres i to su nekoliko puta već pokazali.

Informer

Fudbaleri Partizana

Toliko dobro je Dinamo skautirao srpskog viceprvaka i udario ga je tamo gde je najtanji - po bokovima. Tamo gde je i prošle sezone duvala promaja, a ni u novoj se ništa nije promenilo. Kako je to moguće, kako je Partizan sebi dozvolio da ponavlja iste greške?

Ostaje nedoumica i zašto je odjednom u prvi plan ponovo iskočio Aleksandar Šćekić, kojeg nije bilo ni na mapi minule sezone. Svaka čast na svemu što je visoki vezista doneo i dao u prvom mandatu, ali ovo sada nije ni bleda senka tog igrača. I videlo se to sinoć najbolje, kod četvrtog gola Dinama, kada Crnogorac nije imao ni snage, ni brzine, da isprati Kabajeva, iako je na teren ušao samo desetak minuta ranije.

Informer

Aleksandar Stanojević sa saradnicima

I šta se, zaboga, dešava sa Gajasom Zahidom i Jung-Džun Gohom? Zašto su ti momci, koji bi trebali da nose igru, uspavani i u totalnom nokdaunu? I zbog čega priliku ne dobija povratnik i dete kluba Đorđe Jovanović?

Mnogo je tu pitanja i nejasnoća, a odgovora nema ni na vidiku. I nije više ni poenta u tome što je Liga šampiona za klub iz Humske kao put na Mesec, već što sa ovakvom igrom neće imati šta da traži ni u domaćem prvenstvu. U borbu za titulu sa Crvenom zvezdom ovako se ne sme i ne može!