24.07.2024.

11:01

Foto: printscreen

Sport

Kraj sage! Moneke se umorio, progovorio o dolasku u Partizan

Saga traje danima! U jednom momentu je bio nadomak crno-belih, pa bi usledio totalni preokret i tako u krug, danima. Nigerijski košarkaš je konačno rešio da stavi tačku na spekulacije. 

Moneke se oglasio na društvenoj mreži "X" i jasno istakao da ostaje u Vitoriji.

"Iskreno, ne znam ko izmišlja ove glasine, ali postajem umoran od njih. Igrač sam Baskonije i uzbuđen sam zbog naredne sezone. Juče sam pričao sa trenerom Lasom i mislim da imamo mogućnost da uradimo nešto posedno", napisao je Moneke i kako trenutno stvari stoje stavio tačku i razočarao navijače Partizana.

Informer

Deluje da je priča konačno završena, mada bi i ovo trebalo uzeti s određenom dozom rezerve obzirom na dešavanja tokom minulih dana. Moneke je prethodne sezone u Basoniji prosečno beležio 13.6 poena, 6.6 skokova i 1.4 asistencije, dok je ukupan indeks korisnosti po meču iznosio 18.3. Baskonija za njega traži ogromno obeštećenje i ne planira da ga pusti iz ugovora koji mu ističe 2025. godine. Prvobitno se spekulisalo da Baskonija traži 1,5 miliona evra za Nigerijca. Za godinu dana će postati slobodan igrač pa će njegov prelazak u Partizan verovatno biti realniji.