29.07.2024.

21:26

Foto: EPAImages

Sport

NBA pojačanje stiže u Humsku! Partizan dogovorio američkog šutera!

Neuspešna sezona Partizana naterala je upravu kluba da tokom leta napravi ozbiljne promene u igračkom kadru. Gotovo svi igrači napustili su tim Željka Obradovića, a crno-beli angžovali su ogroman broj pojačanja. Iako je do sada ozvaničen samo dolazak Vanje Marinkovića, Ife Lundberga i Frenka Nilikine, izvesno je da će dres beogradskog velikana naredne sezone nositi i Duan Vašington. 

Američki bek u Partizan dolazi iz NBA lige, a prema informacijama "Mozzart sporta" on je sa crno-belima potpisao ugovor na dve godine. Ipak, Vašington će imati pravo da se nakon prve sezone vrati u Ameriku u slučaju da dobije ponudu, a klubu će ima ime obeštećenja leći 500.000 dolara. 

Navodno, razlog da Vašington takvu klauzolu uključi u ugovor su Dante Egzum i Pi-Džej Doužer koji su nakon samo jedne sezone u crno-belom dresu uspali da se izbore za novu šansu u NBA ligi. Tome se nada i sjajni šuter, a od njega se očekuje da naredne sezone preuzme "ulogu" Kevina Pantera. 

Informer

 

Partizan je, pored Vašingtona, dogovorio dolaske Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, Ajezea Majka, Marija Nakića, Arijana Lakića, Karlika DŽonsa, Steringa Brauna i Isaka Bonge. Njihovi ugovori još uvek nisu ozvaničeni, ali je tako nešto najavio prvi čovek kluba - Ostoja Mijailović. 

Od igrača iz prethodne sezone ostao je samo Balša Koprivica, dok još uvek nije poznata budućnost Ognjena Jaramaza.