31.07.2024.

19:06

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Partizan deklasiran i u Humskoj! Crno-beli primili devet golova od Dinama!

Veliki hendikep za crno-bele biće što na stadionu u Humskoj neće imati navijače uz sebe, jer moraju da odrade kaznu od prošle sezone.

Katastrofa koju je srpski viceprvak doživeo prošle nedelje u Lublinu dobro je razdrmala igrače, deklasirali su Jedinstvo sa Uba u domaćem prvenstvu (4:0), pa se zbog toga očekuje da domaćin sada pruži znatno bolju partiju.

PARTIZAN - DINAMO K.  0:3 (0:1)

Strelci: Jarmolenko 16, Vanat 68, Kabaev 93
Beograd

Stadion u Humskoj

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Marijan Barbu (Rumunija)

PARTIZAN: A.Jovanović – Filipović (od 83. de Medina), Mujakić, Marković – Lazarević, Zahid (od 65. Natho), Ovusu, Jurčević (od 79. Antić) – Goh (od 65. Trifunović), Kalulu (od 65. Severina) – Saldanja

Trener: Aleksandar Stanojević

DINAMO KIJEV: Buščan – Karavaev, Popov, Djačuk (od 54. Bilovar), Dubinčak – Pihalonok, Bujalski (od 70. Andrijevski), Šaparenko (od 70. Lonvijk) – Jarmolenko (od 70. Kabaev), Vanat (od 78. Suprijaga), Volosin.

Trener: Oleksandr Šovkovski

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

93. minut - GOL! Stavlja tačku Dinamo na ovaj meč, deveti put Kijevljani tresu mrežu Partizana... Košmar za crno-bele! Ispala je kompletna odbrana, do lopte je stigao Dubinčak i na drugoj strani proigrao Karabaeva. 

90. minut - Pet minuta nadoknade u Humskoj, bez ikakve potrebe.. 

87. minut - Matirao je Popov Aleksandra Jovanovića, ali je njegov gol odmah poništen zbog ofsajda. Mala je to uteha za katastrofalnu predstavu Partizana u Beogradu. 

83. minut - Poslednja promena za crno-bele, na terenu je De Medina koji menja Aleksandra Filipovića. 

Informer

 

79. minut - Potencijalni problem za Stanojevića. Jurčević se požalio na povredu, a ubrzo nakon što mu je ukazana lekarska pomoć napustio je teren. Njema je zamenio Antić.

72. minut - Deluje da svi žele što brži kraj u Beogradu, a utisku ne pomažu ni prazne tribine Partizanovog stadiona... 

68. minut - GOL! Dinamo duplira vođstvo u Humskoj, Jovanović je pogodio stranu, ali ga je Vanat uprkos tome matirao - 2:0. 

65. minut - PENAL ZA DINAMO! Vanat je nadmudrio Svetozara Markovića, lažnjakom naterao kapitena Partizana da ga obori i iznudio kazneni udarac za svoj tim. 

64. minut - Trostruka izmena Stanojevića, na terenu su Trifunović, Severina i Natho, na klupu se sele Goh, Ovusu i Zahid. 

58. minut - Okrenuo je Vološin nemoćnog Filipovića kao na malom fudbalu, morao je štoper Partizana da ga ruši sa leđa, opravdano Barbu pokazuje žuti karton. 

53. minut - Izgleda da je Dajčuk doživeo težu povredu ramena, neće štoper Dinama moći da nastavi pošto je pao nakon duela sa Ovusuom. 

50. minut - Još jedan pokušaj Partizana, ponovo preko Saldanje... Crno-beli su na startu drugog poluvremena pokazali više nego tokom čitavog prvog. 

Informer

 

48. minut - STATIVA! Malo je falilo da crno-beli poravnaju rezultat nakon što je Mateus Saldanja gađao glavom posle centaršuta Jurčevića, u nastavku je gađao Zahid, Buščan reaguje. 

46. minut - Počinje drugo poluvreme, prvi napad za Partizan. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Vanat je bio u dobroj siutaciji da duplira prednost Dinama, ali je gađao pored gola. Kasnije se oglasio i linijski sudija pošto je napadač Kijevljana bio u ofsajud... 

43. minut - Prošao je Aldo Kalulu po levoj strani i pokušao da pronađe Goha, reagovao je Vivčarenko, imaće Partizan novi korner. 

39. minut - Po prvi put večeras sa loptom se "sastavio" Goh, ali je sve kratko trajalo. Vrlo brzo  je Popov stigao ofanzivca Partizana i oduzeo mu posed. 

34. minut - Još jedna opasnost pred golom Partizana, sada je gađao Šaparenko, nepomično je gledao loptu Jovanović, na svu sreću ona je otišla pored gola. 

33. minut - Bujalski je poslao dubinski pas za Vanata, napadač Dinama išao je sam pred Jovanovića, srećom, golman Partizana uspeva da reaguje i loptu izbije u aut. 

Informer

 

31. minut - Prete Kijevljani nakon kornera, ali uspeva odbrana Partizana da raščisti opasnost pred svojim golom. Nemoćni su crno-beli na svim delovima terena...

27. minut - Uspavanka u Humskoj... Dinamo kontroliše dešavanja na terenu, fudbaleri Partizana ne mogu da dođu do poseda. Potpuna dominacija Ukrajinaca!

23. minut - Zapažen je na drugoj strani i Jarmolenko. Novi njegov udarac, srećom, otišao je pravo u naručje Jovanovića. Odbrana Partizana deluje potpuno pogubljeno. 

19. minut - Prvi udarac ka golu kijevskog Dinama, glavom je gađao Aldo Kalulu nakon asistencije Milana Lazarevića. Odlazi lopta pored gola... 

16. minut - GOL... Neverovatna greška Leonarda Ovusua i Alda Kalula, kažnjava to Andrej Jarmolenko - 0:1! Kriminalna reakcija Partizanovih fudbalera.

15. minut - Opasan nalet Partizana preko Alda Kalulua, ali je repezentativac DR Konga odlučio da šutira umesto asistira Saldanji. Imaće crno-beli korner, no, Vanat čisti ispred Mujakića. 

Informer

 

10. minut - Uzdaju se crno-beli da će iz prekida ugroziti gol Kijevljana, sada je Kalulu došao do lopte posle kornera, njegov udarac blokirao je Popov. Partizan je bolji rival na startu meča... 

6. minut - Imao je Mario Jurčević šansu da iz slobodnog udarca ugrozi gol Dinama, ali je usledio slab centaršut. Koristi to Buščan i kupi loptu u kaznenom prostoru. 

3. minut - Oštar je bio Mateus Saldanja u nameri da oduzme loptu golmanu Buščanu, umesto toga pokupio je rivala, ali mu Marijan Barbu nije odmah pokazao žuti karton.

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću fudbaleri kijevskog Dinama! 

PRE MEČA

19.45 Trener Kijevljana, legendarni golman Oleksandr Šovkovski, tvrdi da se njegovi igrači neće opustiti u Humskoj i pored prednosti od četiri gola.

- Prva utakmica ima veliki značaj, ali profesionalci ne bi treblao da prave razliku između pobeda i poraza, već treba za svaki meč da se spremaju sa maksimalnom željom da se pokažu u najboljem svetlu – kako pojedinačno, tako i timski. Zato ovom meču prilazimo ozbiljno, cilj je da prikažemo dobru partiju. Ono u Poljskoj je bilo samo prvo poluvreme, svesni smo toga i zato nema opuštanja - poručio je Šovkovski.

Informer

Oleksandr Šovkovski

19.38 I ovog puta kladionice su na strani Ukrajinaca. Kvota da će Dinamo slaviti u Beogradu iznosi samo 1,70, dok je na remi 4,00, a na trijumf Partizana čak 4,60.

19.29 Kormilar crno-belih ne krije da od svojih izabranika očekuje da se prikažu u mnogo boljem svetlu i pokažu da li su za Evropu.

- Imamo dve loše okolnosti, prva je što nemamo navijače uz nas, a druga rezultat iz prvog meča. Sami smo ga kreirali, sami smo krivi za to, ali moramo da probamo da odigramo što bolje. Nada je jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Pokazali su Ukrajinci da su, u ovom momentu, mnogo bolji, jači od nas. Ipak, i pored svih okolnosti, kako da budem pesimista, ne mogu to. Nosimo grb Partizana, daćemo sve od sebe da pobedimo. Voleo bih da, pre svega, ofanzivno budemo mnogo bolji, da stvaramo šanse i više ulazimo u kazneni prostor. Za odbranu ne brinem, to se vremenom "namesti" - rekao je Stanojević.

Informer

Aleksandar Stanojević

19.21 Poraz koji je "parni valjak" doživeo u Poljskoj od 6:2 bio je jedan od najtežih u istoriji kluba iz Humske. S obzirom da je teško očekivati da će sada napraviti preokret i senzaciju, pogotovo jer neće imati podršku publike, Partizanu će ovo biti priprema za naredne obaveze u Evropi, odnosno 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Tamo Beograđane očekuje dvomeč sa švajcarskim Luganom, koji je eliminisan od Fenerbahčea, a utakmice su zakazane za 8. i 15. avgust.

19.15 Najavio je Aleksandar Stanojević promene u sastavu i iznenadio je mnoge sa izborom za startnih 11. Trener crno-belih odlučio je da krene sa petoricom defanzivaca. Debituje desni bek Milan Lazarević, a tu su još i Aleksandar Filipović, Svetozar Marković, Nihad Mujakić i Mario Jurčević.

U veznom redu šansu je dobio Leonard Ovusu umesto Kervina Arijage, ispred njega je Gajas Zahid, a u ofanzivnom delu Jung Džun-Goh, Aldo Kalulu i Mateus Saldanja.

Na klupi za rezerve ostali su: Stevanović, De Medina, Kovačević, Antić, Stjepanović, Šćekić, Natho, Trifunović, Zubairu, Severina, Nikolić, Đ. Jovanović.

19.07 Dobrodošli na lajv-blog Informera posvećen utakmici Partizana i Dinama iz Kijeva.