02.08.2024.

11:01

Foto: Starsport/Shutterstock

Sport

Majko sveta, koliko para! Saldanja će pobeći ako ga Partizan ne pusti da ide!

Svesni su crno-beli da će teško zadržati brazilskog napadača, jer je kvalitetom privukao mnoge klubove, a i on sam već želi da ide. Međutim, iz Humske su do sada odbijali sve ponude, jer insisitiraju na deset ili više miliona evra.

Informer

 

Oni nisu dobili ono što su želeli, ali Saldanja jeste. Prema saznanjima Informera, igračevi menadžer su sa Al Džazirom pregovarali o njegovim ličnim uslovima i uspeli su da dogovore platu od 2.000.000 evra po sezoni. Dovoljno da on insisitra da ide.

- Ponuda Al Džazire za Partizan nije bila oduševljenje. Klub iz Emirata je ponudio 4.800.000 dolara fiksno, a sa bonusima bi to moglo da naraste do 6.500.000 dolara. Kad se preračuna u evre ni sa bonusima ne prelazi 6.000.000 evra, što je za Partizan malo. Međutim, igraču nude 2.000.000 evra i to je plata koju nigde u Evropi neće moći da dobije. Menadžeri mu savetuju da svakako ide iz Humske, a igrač već gubi strpljenje. Sačekaće još nekoliko dana, a ako ga ne puste, otići će na silu - objasnio je naš izvor. 

Informer

 

U međuvremenu, u priču se umešao atinski AEK. Grcima se Saldanja sviđao sve vreme, ali nisu mogli da ponude više od 4.000.000 evra. Sada su na ivici da prelome da podignu ponudu na 5.000.000 evra fiksno. Saldanjina plata ne bi bila kao u Emiratima, ali ima svojih prednosti.

- Igrač će po svaku cenu želeti da ide, tako da će na Partizanu biti da odluči koju ponudu će da prihvati. Možda dogovore da to bude i AEK, jer bi crno-beli dobili 5.000.000 evra odmah. Sa druge strane, Saldanja je mlad, možda je za njega bolje da bude u Evropi nego u Emiratima. I ako gleda okruženje u kojem će da živi, Atina je vrlo primamljiva. Sa platom od 1.200.000 evra biće mu lepo - ističe izvor Informera. 

Više nije pitanje hoće li Saldanja otići iz Partizana, već u kojem klubu će nastaviti karijeru. Njegovi menadžeri iz Brazila su u Beogradu, rade na transferu i ne dozvoljavaju nikakvim ljudima sa strane da se "ubace" u transfer, odnosno da uzmu deo provizije, kako je često bio slučaj sa prodajom igrača iz srpskih klubova. Narednih dana rasplet će biti poznat...