03.08.2024.

16:28

Foto: FK Partizan

Sport

Stanojević pred Železničar: Znamo šta nas očekuje sutra, arhivirali smo dvomeč sa Dinamom!

Fudbaleri Partizana sutra (20.00, Arena premijum 1) dočekuju ekipu Železničara, u okviru trećeg kola Superlige Srbije. Na konferenciji za medije uoči meča svoja očekivanja i ambicije izneo je trener crno-belih, Aleksandar Stanojević.

Pred nama je izuzetno ozbiljan protivnik koji je pokazao svoj kvalitet na pripremnim utakmicama sa Trabzonom i Baščašehirom, kao i na početku prvenstva. Sa novim trenerom su dobili novu organizaciju, dosta su promenili ekipu. Fokusirani smo i skoncentrisani, i znamo šta nas očekuje na sutrašnjoj utakmici - započeo je Stanojević.

Potom se strateg na klupi kluba iz Humske osvrnuo i na kvalitet protivničke ekipe, kao i na njihovog trenera Marka Savića.

Marko je perspektivan trener, osvojio je titulu u inostranstvu i već se pokazao u Voždovcu. On je formiran i odličan trener. Ispratili smo kako su odigrali prvenstvo i pripremni period, imaju izuzetno intenzivnu ekipu, jasni su im načini igre i zahtevi i lakši su za analizu. Mi se u ovom trenutku više fokusiramo na nas. Svaka utakmica je teška, kao i protivnik. Marko je takav tip trenera koji ima svoj stil, napašće nas visoko sigurno. Agresivni su. Imaju dobrih igrača, svi napred su odlični. Imaju iskusne fudbalere, ne znam da li će Milunović i Sanogo igrati. Čeka nas dobra i zahtevna utakmica- dodao je Stanojević.

Informer

Fudbaleri Partizana

Potom se Stanojević osvrnuo i na prethodni dvomeč sa ekipom kijevskog Dinama, u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Crno-beli su u prvom duelu poraženi rezultatom 6:2, a u drugom 3:0.

- Možete igrati sa kim god hoćete i da imate bilo kakve probleme, nedopustivo je da primite šest golova. Ja kao trener ne mogu to da dozvolim. Zabrinula me ta situacija i što je prošao neki period, a nisam uspeo da ih spremim za neki veći nivo. Još uvek kaskamo i kasnimo, ali opet imamo jasnu sliku koje sam se pribojavao i pre nego što smo počeli taj dvomeč. Znamo sada šta nam treba i šta treba da promenimo. Više se bavimo našim problemima koje imamo kao ekipa, mislim na igračke stvari i na tehničko-taktičke detalje. I igrači su arhivirali taj meč. Ja odbolujem svaku utakmicu i ujutru kada se probudim fokusiram se na druge stvari i to prenosim na igrače. Neću da ih opterećujem. Ne vraćamo se na to i ne interesuje nas. Igramo na tri-četiri dana i nemamo vremena da trenutno razmišljamo o tome. To kao da je bilo prošle godine - dodao je Stanojević.

Informer

Fudbaleri Partizana

Potom je trener kluba iz Humske govorio i o ekipi Partizana, koja po njegovom mišljenju i dalje nije kompletna.

- Ekipa se još traži, teže je napraviti napad nego odbranu. Treba odaljiti protivnika od gola, to je suština odbrane. Da bi to uradili morate da igrate sa gore napadačima neku agresivniju odbranu i to je suština, a onda ako vas neko previše ugrožava, kao što je Dinamo, onda možete da imate problema. U prvenstvu do sada nismo primili gol, Dinamo nas je stavio na mesto gde sada jesmo. Primali smo neke golove koji se retko primaju, i dalje mislim da je lakše napraviti odbranu nego napad, napad je neka kompleksnija stvar, tako da se još uvek tražimo - dodao je Stanojević.

Osvrnuo se Stanojević i na pojačanja u redovima Partizana, kao i na peruanskog reprezentativca Žoao Grimalda. 

- Grimaldo je mlad dečko, ima 21 godinu, došao je sa drugog kontinenta i iz druge vremenske zone. Na treninzima je već pokazao nešto šta se očekuje od njega. Ne znam kako će se pokazati. Uvek sam za to da se dovode mlađi igrači i to je filozofija kluba. Ućićemo na riziki makar na početku, ali sam siguran da će nam doneti brzinu i intezitet. Tako da očekujemo tu "osmicu" i napadača, eventuelno ako još neko ode, još jedno pojačanje.. Tažimo i naravno da će pojačanja promeniti situaciju. Kao šef stručnog štaba i moji saradnici hoćemo da stvorimo igru kakvu želimo, bez obzira da li će neko doći sad ili kasnije.Došli su najvažniji igrači koje do sada nissmo imali, svi su došli na vreme, imali smo peh sa Živkovićem to ne možete da kontrolišete zato je kasnije došao Lazarević, što se tiče ostalih svi su došli baš kada treba - istakao je Stanojević, a potom dodao:

- Pratim kako se radilo u prošlim prelaznim rokovima. Naravno ako dođe neki kvalitetan stariji igrač da ćemo ga uzeti, ali su prioriteti mlađi igrači. Dobar igrač je uvek dobrodošao koliko god da ima godina. Želimo da u sledećem prelaznom roku smanjimo budžete za igrače, a da nam opet dođu dobri igrači. Da nam skauting služba i ostali koji rade tu posao donesu raznovrsniju priču i malo više rešenja. Potpisao sam ugovor na tri godine i došao sam ne da bih otišao, već da bih ostao i napravio nešto - dodao je trener crno-belih.

Informer

 

Osvrnuo se fudbalski stručnjak i na Jung-Džun Goha, te istakao da je u proteklom periodu fudbaler iz Južne Koreje trenirao i individualno.

- Pre dva dana smo imali individualni sastanak sa Gohom, gde mu je trener Ćetković iz stručnog štaba uradio analizu kako je igrao u Koreji, način na koji je igrao, to smo mu pokazali na videu i upitali da li je to on, ili je u Partizan došao neko drugi. Radili smo individualno, to je dečko koji dolazi iz druge kulture, prvi put je došao u Evropu, isto mislim za Grimalda

Upitan je Stanojević i da li je trener Železničara, Marko Savić, bio jedan od tipova za stručni štab Partizana u ovom mandatu.

- Marko je jedan kvalitetan trener i bilo bi neozbiljno da ga zovem u stručni štab. Zvao sam jednog čoveka koji je bio sa njim i radio u njegovom stručnom štabu, kao saradnik. Dečko je osvoji titulu u mnogo dobrom klubu i bilo bi neprimereno da ga zovem ovde - zaključio je Stanojević.