03.08.2024.

19:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Sjajan posao Partizana! Crno-beli dogovorili dva kapitalca za narednu sezonu!

Rekostrukcija igračkog kadra u Partizanu uveliko traje, a crno-beli polako privode posao sklapanja tima za narednu sezonu. Nakon što je četa Željka Obradovića ostala bez troeja u minuloj takmičarskoj godini, uprava kluba rešila je da je vreme za remont. U timu je ostao samo Balša Koprivica, dok su svi drugi dobili odrešene ruke da potraže novi angažman. 

Crno-beli su do sada promovisali samo tri pojačanja - Vanju Marinkovića, Frenka Nilikinu i Ife Lundberga, ali se zna da je Partizan dogovorio još nekoliko igrača. Danas su, prema informacijama navijačke stranice "pbg.news", ugovore sa beogradskim velikanom potpisali Mario Nakić i Mitar Bošnjaković. 

Nakić u Beograd stiže nakon dve uspešne sezone u dresu Igokee, a sa crno-belima je potpisao dvogodišnju saradnju. Reč je o momku rođenom 2001. godine koji je prošao omladinsku školu Real Madrida, ali su povrede umnogome uticale na njegov razvoj. Iz "kraljevskog kluba" otišao je u Ostende, potom i u Andoru pre nego što je 2022. godine zadužio dres Igokee. 

Radi se o igraču koji pokriva pozicije dva i tri, upisao je debi u seniorskom timu Real Madrida, a juiorsku ekipu "blankosa" je predvodio do titule u Evroligi 2019. godine kada je proglašen i za MVP-a takmičenja. 

Sa druge strane - Mitar Bošnjaković u Humsku stiže direktno iz tabora Real Madrida. Krilni košarkaš je ponikao u dresu Novog Sada odakle je 2022. godine otišao put Madrida. Važi za jednog od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji, a prošlog leta je u finalu Evrobasketa u Nišu vodio "orlove" do titule. 

On je, prema informacijama "pbg.newsa", sa Partizanom potpisao ugovor na četiri godine i biće kostur ekipe u godinama koje dolaze. 

Očekuje se da u narednim danima crno-beli dres i zvanično zaduže Arijan Lakić, Sterlin Braun, Karlik Džons, Duan Vašington, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons i Brendon Dejvis.