04.08.2024.

23:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Saldanja glavom nije u Partizanu! Stanojević otkrio: Ima nekoliko ponuda, stranac je sa ciljem...

Zalečio je Partizan evropske rane pobedom nad pančevačkim Železničarom u Humskoj - 2:0. Crno-beli su ostali lideri Superlige Srbije, a već u četvrtak očekuje ih veoma važan meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Lugano u Beograd stiže sa epitetom favorita, četu Aleksandra Stanojevića očekuje pakleno težak posao, koji bi uskoro mogao da postane još teži. 

Večerašnji meč protiv Železničara propustio je Mateus Saldanja. Najbolji strelac Partizana nije bio u startnoj postavi, čak ni na klupi. Delovalo je da je u pitanju odmor uoči meča sa Luganom, ali Stanojević otkriva da je nešto drugo po sredi. Naime, brazilski internacionalac nalazi se na izlaznim vratima Humske. 

- Saldanja ima neke ponude, glava mu nije ovde. Teško je i razmišljati. Bio je tu za ekipu, pozitivan je, sa nama je. Naš je najbolji igrač, to nije sporno. Ali, nije lako strancima koji imaju određene ciljeve u životu, moramo da se adaptiramo na sve te situacije. Trebaju mi momci sa pravom glavom u teškom trenutku - rekao je Aleksandar Stanojević na konferenciji za medije. 

Informer

 

Da Partizan na stolu ima nekoliko ponuda za Saldanju nije tajna. Pre nekoliko dana pisali smo o interesovanjju klubova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su pred Brazilca stavili astronomske ugovore, a u trku za napadača crno-belih nedavno se uključio i grčki AEK. 

Navodno, agenti Mateusa Saldanje već neko vreme borave u Beogradu i spremaju izlazni transfer. Dogovor sa upravom Partizana bio je da Brazilac ostane do kraja evropskih kvalifikacija, a budući da su crno-beli ispali iz konkurencije u Ligi šampiona, sve su prilike da se rastanak bliži. 

U međuvremenu, Partizan je angažovao pojačanje iz Perua u vidu Žoao Grimalda koji je večeras debitovao u Humskoj. Ističe Aleksandar Stanojević da je pred njim proces adaptacije na potpuno drugačije zahteve u odnosu na one koje je imao u Južnoj Americi. 

- Kažu da je noćas prvu put spavao posle nekoliko dana. Još ne zna ni naše zahteve, ali atraktivan je igrač. Samo da za mene ne bude poguban u nekim situacijama. Doveden je kao pojačanje, tražimo trenutak kada ćemo ga maksimalno koristiti. Došao je iz zime u leto, iz minus sedam u ovo i totalno druge zahteve evropskog fudbala, skroz različitog od Latino fudbala. Biće opasan kada krene jedan na jedan ili jedan na dva - poručio je Stanojević.