05.08.2024.

13:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Užasan žreb! Partizan ako prođe Lugano ide na Bešiktaš!

Fudbaleri Partizana tek treba da odigraju dvomeč u 3. kolu kvalifikacija za LE protiv Lugana (8. avgust u Humskoj, 15. avgusta revanš u gostima), ali već znaju s kim će se sastati na poslednjoj prepreci ka grupnoj fazi drugog po jačini UEFA takmičenja, ukoliko uspešno preskoče Švajcarce. I nisu mogli gore da prođu!

Potencijalni rivali srpskog viceprvaka, na skraćenoj listi, bili su turski Bešiktaš, kao i pobednici duela Dinamo Minsk (Belorusija) - Linkoln (Gibraltar), Petrokub (Moldavija) - TNS (Vels), ali i poraženi iz okršaja Jegjelonija (Poljska) – Bodo/glimt (Norveška).

Žreb u Nionu danas nikako nije bio na strani kluba iz Humske, koji je bio čak i u grupi povlašćenih timova, ali je ipak dobio najtežeg mogućeg protivnika! Kuglice su odlučile da izabranici Aleksandra Stanojevića, u slučaju da eliminišu Lugano, u plej-ofu idu na Bešiktaš!

Dobro poznat rival za Partizan, jer su upravo protiv turskog velikana igrali 2014. i 2018. godine. Ruku na srce, tada su i jedni i drugi crno-beli bili znatno jači i kvalitetniji, ali nema sumnje da će i sada tim iz Istanbula imati ulogu favorita.

Informer

Težak posao pred Aleksandrom Stanojevićem

Ukoliko dođe do ovog okršaja, prva utakmica predviđena je za 22. avgust u Beogradu, dok bi revanš bio sedam dana kasnije u Istanbulu.

Podsetimo, pre tačno deceniju "parni valjak" predvođen Markom Nikolićem bio je sa Bešiktašem u grupnoj fazi Lige Evrope i oba puta je poražen - 4:0 u Humskoj i 2:1 na "Tupraš stadionu".

Iste ekipe ukrstile su se i 2018. godine, ali u plej-ofu. Tada je Partizan sa klupe vodio Zoran Bata Mirković, a u Beogradu je bilo nerešeno - 1:1. Ipak, u revanšu su slavili popularni "crni orlovi" sa 3:0.

Informer

Nemanja Nikolić je igrao protiv Bešiktaša 2018. godine

Inače, prošle sezone je Bešiktaš bio tek šesti u domaćem prvenstvu, ali je osvojio Kup Turske i zahvaljujući tom uspehu se i našao u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Trener je legendarni holandski fudbaler Đovani van Bronhorst, a vrednost tima procenjena je na 149,78 miliona evra.

Informer

Ćiro Imobile

Prva zvezda ekipe svakako je i najzvučnije pojačanje ovog leta - iskusni italijanski napadač Ćiro Imobile, koji je stigao iz Lacija. Tu je i bivši engleski reprezentativac, nekada član Liverpula i Arsenala, Aleks Okslejd-Čemberlen, a ne treba zaboraviti ni sjajnog Kamerunca Vinsenta Abubakara, Portugalca Rafu, ofanzivca Milota Rašicu...