05.08.2024.

17:45

Foto: FK Partizan

Sport

Kapiten Partizana zove "grobare" u pomoć protiv Lugana! Marković: Treba nam podrška sa tribina!

Nije bilo lako fudbalerima Partizana da se posle debakla od kijevskog Dinama i poraza od ukupno 9:2 "prešaltaju" na domaće prvenstvo i utakmicu sa Železničarom. Ipak, uspeli su da odrade posao kako treba, slavili su na svom terenu sa 2:0, a golove su postigli Svetozar Marković i povratnik Đorđe Jovanović.

Međutim, južna tribina je ponovo bila prazna, jer su "grobari" nastavili protest protiv aktuelne uprave, pa ni u novoj sezoni nemaju nameru da dolaze na stadion. Igrači su imali podršku sa "istoka" i "zapada", a kapiten "parnog valjka" se nada da će znatno više publike biti u četvrtak, kada će dočekati švajcarski Lugano.

- Dobro je što smo posle poraza od Dinama, veoma dobro ušli u ovu utakmicu protiv Železničara, koja je bila od velikog značaja za nas. Morali smo da se vratimo na pobednički put. Sad smo već okrenuti pripremi za duel sa Luganom, koji je izuzetno kvalitetan - rekao je Marković, koji se potom osvrnuo i na svoj pogodak, prvi ove sezone:

Uigravali smo ovu akciju i na treningu. Bio sam na pravom mestu, u pravo vreme.

Informer

Svetozar Marković

Mladi štoper veruje da crno-beli mogu da ostvare dobar rezultat protiv Švajcaraca.

- Iako najvatreniji navijači nisu bili tu, podrška sa tribina nam puno znači. Navijači su naš vetar u leđa i pomažu nam kada je to najpotrebnije. Protiv Lugana nas čeka težak posao, zato pozivam sve "grobare" da dođu u četvrtak, napune stadion i podrže nas u utakmici koja neće biti nimalo laka. Uz njih je sve moguće - poručio je Marković.