06.08.2024.

15:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Grimaldo posle debija za Partizan: Možemo u Ligu Evrope! Jedva čekam da bolje upoznam Beograd

Poslednji novajlija Partizana ovog leta, Žoao Grimaldo (21), koji je stigao sa etiketom velikog pojačanja upisao je u nedelju i prve minute na terenu. Protiv Železničara u 3. kolu Superlige dobio je šansu u samom finišu, ali se svakako očekuje da će mu trener Aleksandar Stanojević davati sve veću šansu kako sezona bude odmicala.

Mladi krilni ofanzivac veruje da će moći da pomogne saigračima u ostvarenju ciljeva, a naglasio je da jedva čeka da malo bolje upozna Beograd i srpske običaje.

Osećam se zaista sjajno i na tome mogu da zahvalim svojim saigračima. Omogućili su mi da komotnije uđem u igru posle dobrog rezultata i da debitujem pred našom publikom. Trener Stanojević i oni su mi dali samopouzdanje da se opustim, da mogu da igram svoju igru - rekao je Grimaldo.

On je dodao da je oduševljen kako su ga svi u klubu, ali i navijači prihvatili.

Informer

Žoao Grimaldo

- Dobijam puno poruka od naših fanova, pozdravljaju me i čestitaju na debiju. Ovde su ljudi neverovatno ljubazni, zaista sam oduševljen. Adaptacija u toku, a iskreno, jedva čekam da bolje upoznam Beograd i vaše običaje. Ono malo što sam video je prelepo - poručio je Grimaldo, a potom se osvrnuo i na uslove u SC "Zemunelo".

- Zaista je impresivno, imamo sve pogodnosti za rad i odmor, od sale za ručavanje, teretane, soba, terena... Što se tiče treninga, oni su intenzivni, ali osećam se prijatno.

Peruanac je bio velika želja stručnog štaba, kako bi se igra crno-belih znatno ubrzala.

- Imam odličnu komunikaciju sa trenerom. Iz dana u dan sve više razumem njegove zahteve, ono što traži od mene na terenu. Znači mi mnogo što govori španski, ceo stručni štab mi je posvećen - objasnio je Grimaldo.

Informer

 

Nije isključeno da Žoao već u četvrtak protiv Lugana u kvalifikacijama za Ligu Evrope bude u startnoj postavi "parnog valjka".

- To je važna utakmica za nas. Suočićemo se s tim izazovom hrabro, sa punom odgovornošću. Moramo da ostvarimo cilj, a to je da se plasiramo u plej-of Lige Evrope - zaključio je Grimaldo.