08.08.2024.

23:13

Foto: Starsportphoto

Sport

Stanojević jako razočaran! Nedovoljno je ovo za Evropu

Crno-beli su poraženi od Lugana 1:0 (0:0) u Humskoj u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. On ističe da je igra koju njegovi izabranici prikazuju daleko od one koju želi. 

- Voleo bih da je makar 60 minuta bilo jačeg ritma sa naše strane. Falilo nam je moći i intenziteta, nismo mogli po brzini da ih ispratimo. Bila je drugačija utakmica od Dinama. Lugano je nezgodan, dao je Feneru četiri gola. Ako možemo da kažemo da smo napravili neki pomak - jesmo, ali daleko je to od onog kako bih voleo da izgledamo. Ipak, nedovoljno je ovo za veliko evropsko takmičenje. Isto bih rekao i da je bilo 1:0 za nas - ocenio je Stanojević. 

Informer

Prema njegovim rečima, neke situacije trebalo je drugačije rešiti. 

- Imali smo situacija koje smo morali bolje da rešimo. Protivnik je kontrolisao igru i bio bolji. Jednostavno, morali smo da koristimo situacije, Evropa to ne prašta. Rezulat je aktivan i sve je otvoreno. Idemo da pobedimo u gostima i izborimo Evropu - ističe trener Partizana. 

Pre utakmice, iskusni stručnjak rekao je da je ovo poslednja šansa za neke igrače. Ističe da je stekao odličnu sliku, ali da nije trenutak da je iznosi. 

- Imam jasnu sliku o svakom igraču. Tačno znam šta od koga mogu da očekujem. Hajde da sad ne izgovaram neke teške reči - poručio je on. 

Za Saldanju kaže da je preosetljiv, a za Severinu da se nedovoljno zalagao u situaciji kada je mogao da da gol. 

Informer

- Saldanja uvek pokazuje određene reakcije. On emotivno sve doživljava, radi, ponaša se. Želeo je pobedu kao i svi. Sve bi bilo drugačije da je Severina dao gol. Nije morao ni da da gol, ali morao je da uradi nešto drugačije. Makar penal da izbori. Bila je situacija u kojoj je možda bio i penal nad Kaluluom. Fali nam malo moći, malo boljih reakcija - objasnio je trener. 

Poseban osvrt napravio je na fudbalera Kervina Arijagu. 

- On pokriva veliki deo terena, mnogo se troši i radi stvari koje se možda i ne vide. Trebalo bi malo više u fazi napada da pokaže. To zavisi i od saigrača. Svi moraju da pokažu više. On se daje dosta, pogotovo u fazi odbrane. I baš igra timski za ekipu - zaključio je Stanojević.