08.08.2024.

22:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Glavu gore, ništa nije gotovo! Sveta Marković veruje u prolaz

Crno-beli su poraženi od Lugana u Humskoj 1:0 (0:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Revanš je za sedam dana, a štoper je uveren u prolaz.

- Ništa još nije gotovo. Okrećemo se sledećoj utakmici. Trudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo i da prođemo u sledežoj fazi. Imamo iskustva sa Švajcarskim ekipama, igrali smo i u Danskoj na veštačkoj podlozi. Verovatno ćemo sledeće nedelje trenirati na veštačkoj travi, da ne budemo iznenađeni - ističe Marković. 

Prema njegovim rečima, Partizan je imao bolje šanse od Lugana. 

- Do gola smo kontrolisali makar defanzivni deo i pokušavali smo iz tranzicije da damo gol. Imali smo neke šanse i polušanse. Sve u svemu, prvo poluvreme je bolje izgledalo. U drugom delu smo u srednjoj zoni bili agresivni, ne toliko spremni da oduzmemo loptu i krenemo u napada. Oni su imali veći posed, a mi bolje šanse - ocenio je defanzivac. 

Informer

Tempo igre crno-belih u dobroj meri je diktirao protivnik. 

- Posed lopte je bio na njihovoj strani, teško je tako igrati. Više smo se umarli i trošili kad smo igrali bez lopte. Tako smo primili gol. Nismo se svesno povukli. Lugano je kvalitetan, spustio nas je niže. Mi smo čekali neke šanse i izgubili, što nije dobro - zaključio je Marković.