09.08.2024.

21:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

Srpski košarkaš se oprostio od Reala, naredna stanica Partizan!?

Navijači Partizana sa nestrpljenjem očekuju zvanično predstavljanje sastava za narednu sezonu, a iako je manje-više pozato ko će biti u timu Željka Obradovića, među pristalicama crno-belih vlada strepnja. Ipak, od večeras će ona biti nešto manja budući da je postalo jasno da će put Humske ulice krenuti supertalentovani srpski košarkaš - Mitar Bošnjaković. 

Mladi reprezentativac naše zemlje se, navodno, pre nekoliko dana dogovorio sa Partizanom i potpisao ugovor na četiri godine. Iako zvanične potvrde još nema utisak je da je posao gotov budući da se Bošnjaković danas oprostio od svog bivšeg kluba - Real Madrida. 

“Dragoj porodici Reala. Bilo je to fantastično putovanje ispunjeno neverovatnim životnim iskustvom koje ću sa ponosom nositi kao najlepši i najdragoceniji ukras. Posebna je čast biti izabran i nositi amblem najboljeg kluba na svetu. Želim da iskoristim ovu priliku da se svim srcem zahvalim celom Realu za sve što su uradili za mene u ove tri godine, a uradili su mnogo. Želim da se zahvalim svim svojim saigračima, trenerima, fizioterapeutima, fizikalnim trenerima, lekarima, upravi kluba i celom timu Reala koji su mi pomogli da postanem, pre svega, sve bolji čovek i mnogo bolji i obučeniji igrač. Prijateljstva i drugarstvo koje sam ovde stvorio su neprocenjivi i nezaboravni za ceo život. Nastavljam putem svog života sa torbom punom lepih uspomena i neverovatnih iskustava, sa nadom da će nam se putevi u budućnosti ponovo ukrstiti i da ću ponovo imati čast i privilegiju da nosim štit Reala. Veliko hvala. Hala Madrid”, napisao je Bošnjaković na svom Instagram profilu.

Srpski košarkaš je karijeru započeo u dresu Novog Sada, ali je kao vrlo mlad otišao put Madrida. Prošle sezone je predvodio omladinski tim "kraljevskog kluba", a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u dresu naše reprezentacije osvojio je srebrnu medalju.