10.08.2024.

18:50

Foto: FK Partizan

Sport

Imamo problem sa Saldanjom! Stanojević pred IMT: Mi smo spremni na sve, umeju da budu nezgodni!

Fudbaleri Partizana sutra gostuju ekipi IMT-a (20.00 Arena premijum 1), u okviru četvrtog kola Superlige Srbije. Uoči pomenutog duela svoja očekivanja i ambicije izneo je šef stručnog štaba kluba iz Humske, Aleksandar Stanojević.

- Igramo u Zaječaru na jednom lepom stadionu, nadamo se da će doći dosta publike da nas podrže. Kadrovska situacija je dobra, imamo malo problema sa Saldanjom. Moramo nešto da promenimo, s obzirom da  igramo na dva fronta, ne želimo da odlažemo utakmice. Očekujemo dobru utakmicu protiv nadahnute ekipe koja igra sa dosta intenziteta. Ima dosta naših igrača koji igraju tamo, nadam se da će navijači uživati - započeo je Stanojević.

Potom se trener crno-belih osvrnuo i na Mateusa Saldanju koji je, kako kaže, sve bliže odlasku.

- Oseća posledice utakmice, a sa druge strane jasno je da odlazi, da je rastrzan. Nije lako, ali dobro se ponaša. Videćemo kako ćemo i šta ćemo u narednim utakmicama - naglasio je Stanojević.

Informer

Mateus Saldanja

Stanojević je istakao da je pažljivo analizirao narednog rivala, kao i da su pripreme krenule po završetku meča sa Luganom, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Gedao sam njihove utakmice protiv nas prošle sezone, upoznat sa njihovim igračima, trenerom. Što se mene tiče, mi smo se spremili za sve detalje. Odmah posle Lugana readili smo pripremu za IMT. Lutovac je uvek opasan, Terzić je bio kod nas. Desna strana je dosta pokretljiva, imaju dosta mladih igrača. Tu je i Alen Stevanović koji je u zrelim godinama. Imaju dosta mladu ekipu. Poletna ekipa sa trenerom koji  je osvojio Omladinsku ligu, imaju produkt iz svoje škole. Spremni smo na sve situacije - naglasio je Stanojević.

Informer

Fudbaleri Partizana

Stanojević je istakao da Partizanu trenutno nedostaju tri pojačanja, kao i da on i njegov stručni štab uveliko rade na tome.

- Želim da imam dve ekipe po 10 igrača, na svakoj poziciji po dva igrača, dajem im poverenje, nikada ne znate ko može da se povredi, ko može da vam zatreba. Ne znate ko će u kakvoj formi da bude. I u mom prošlom mandatu smo stalno mešali i kombinovali. Ne bojim se promena, želim da naš stil igre bude uvek isti. Nedostaju nam tri igrača, ali nam dva hitno trebaju. Radimo na tome, da bi mogli u svakom smislu da imamo ekipu za bilo koje takmičenje - objasnio je trener crno-belih.

Defanzivna linija kluba iz Humske je na meču protiv švajcarskog Lugana bila i te kako disciplinovana. 

- To nam je bila ideja da defanzivno dobro igramo i probamo tranzicionu igru. Takve su trenutno naše mogućnosti. Drago mi je da su bili disciplinovani. Lugano je dao Feneru 4 gola, lako ulaze u 16 metara, mnogo su pokretljivi.. IMT ima pokretljivee i brze igrače. Umeju da budu nezgodni -  rekao je Stanojević

Informer

Fudbaleri Partizana

Za kraj, iskusni stručnjak je upitan i o tome što će se utakmica igrati u Zaječaru, iako se sastaju dve beogradske ekipe. 

- Lepše mi je da igramo na novom stadionu u Zaječaru nego na lošem terenu. Nije nam drago što moramo da putujemo. Zadovoljan sam što igramo u Zaječaru, očekujem lep ambijent - zaključio je Stanojević.