11.08.2024.

19:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Kraj! Partizan se okliznuo u Zaječaru! Poništen gol, Stanojević isključen!

Crno-beli dočekuju duel kao jedina ekipa bez poraza i primljenog gola u domaćem prvenstvu, pošto su u prethodnim rundama bili bolji od Železničara (2:0), Jedinstva sa Uba (4:0) i Napretka (1:0).

IMT - Partizan 0:0 (0:0) 

Grad: Zaječar.

Stadion: Kraljevica.

Sudija. Marko Ivković

Žuti karton: Konstantinov (IMT)Natho (Partizan)

Crveni karton: Stanojević (Partizan)

IMT: Belić – Bastaja (Glišić od 63.), Batis, Popović, Konstantinov (Jović od 94. minuta) – Stevanović (Luković od 77. minuta), Krstić, Zulfić – Terzić (Radočaj od 77. minuta), Kurt, Lutovac (Jeftić od 94. minuta)

Trener: Milan Đorđević

Partizan: A. Jovanović - Đurđević (Lazarević od 46.), Marković, Mujakić, Antić (Jurčević od 46.) - Ovusu, Zahid (Nikolić od 61. minuta) - Grimaldo (Zubairu od 46. minuta), Natho, Trifunović - Đ. Jovanović (Severina od 75. minuta).

Trener: Aleksandar Stanojević

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

98. mninut - Završena je utakmica u Zaječaru. Rezultat je na kraju ostao 0:0. Ovo je prvi kiks Partizana ove sezone u Superligi posle tri pobede, dok je IMT ovo drugi bod. 

93. minut - Trener Partizana Aleksandar Stanojević je isključen zbog prigovora sudijama.

92. minut - Zbog prekida igraće se još osam minuta u Zaječaru. 

91. minut - VAR poništio gol Partizana. Sudija Ivković je posle reakcije iz VAR sobe i gledanja usporenog snimka poništio gol crno-belima. Navodno je u začetku akcije pre pogotka "parnog valjka" Marković igrao rukom. Bune se igrači i stručni štab Partizana, ali arbitar ostaje pri svojoj odluci. 

87. minut - Partizan vodi. Severina postiže pogodak! Ili ipak nije gol, proverava se potencijalno igranje rukom. 

86. minut - Kakva šansa za pPartizan! Mario Jurčević je šutirao iskosa, ali je njegov šut sa desetak metara sa gol-linije izbacio Lazar Konstantinov i spasao svoj tim. 

81. minut - Ništa od penala za Partizan. Pao je u kaznenom prostoru Lazarevića posle sudara sa Konstantinovim, ali sudija nije pokazao na belu tačku. Crno-beli su se bunili i tražili kazneni udarac, ali je odluka ostala nepromenjena. 

75. minut - Nova izmena u Partizanu, umesto Đorđa Jovanovića šansu u završnici je dobio Severina. 

71. minut - Jovanović ponovo spašava Partizan. IMT je imao fantastičnu priliku da povede, Jurčević je ubacio loptu u kazneni prostor do kapiten Krstića, koji je snažno šutirao iz prve sa nekih 15 metara, ali je čuvar mreže crno-belih sprečio siguran pogodak. 

68. minut - Najbolja šansa za Partizan na ovoom meču. Pokušao je Nikolić, ali se lopta odbila do Natha koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila tik iznad prečke. 

65. minut - Crno-beli propustili dobru šansu. Odlićan centaršut uputio je Lazarević na drugu stativu, ali je Đorđe Jovanović loše zahvatio glavom, pa golman IMT je rutinski otklonio opasnost. 

61. minut - Nova izmena u redovima Partizana, umesto Zahida ulazi Nikolić.

59. minut - Ponovo je crno-belima zapretio bivši fudbaler. Iskoristio je Lutovac svoju brzinu i pobegao odbrani gostiju, ali ga je i poslednjim sekundama staigao Marković i izblokirao mu šut. Pokušao je potom i Stevanović, ali je na pravom mestu bio Mujakić. 

56. minut - Zubairu je doneo osveženje i uneo energiju u igru Partizana. Crno-beli imaju posed, igra se pred golom domaćina, ali i dalje bez šanse.

52. minut - Posle kratkog prekida i ispada gostujućih navijača, meč je nastavljen. 

48. minut - Kratak prekid utakmice u Zaječaru i to zbog nesvakidašnjeg razloga! Naime, pristalice Partizana zasuile golmana IMT brojnim patikama, pa je sudija nakratko prekinuo meč. 

47. minut - Zahid je pokušao sa nekih 15 metara, ali je lopta završila pored gola, ali su gosti ipak izvukli korner. 

46. minut - Trener Aleksandar Stanojević na početku drugog poluvremena izvršio je trostruku izmenu, pa su šansu umesto Grimalda, Đurđevića i Antića šansu dobili Zubairu, Lazarević i Jurčević.

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena u Zaječaru. Izabranici Aleksandra Stanojevića bez prave ideje i šanse u prvih 45 minuta. S druge strane, "traktoristi" su pokušali da iz polukontri zaprete gostima, u dva navrata je morao da interveniše Jovanović. Moraće crno-beli u nastavku da zaigraju daleko ofanzivnije ako žele nastavak pobedničkog niza u Superligi. 

44. minut - Crno-beli su gotovo na isti način pokušali da zaprete IMT, sada je po desnoj strani prošao Đurđević i ubacio loptu u kazneni prostor. Pokušao je Trifunović da iskoristi gužvu i zatrese mrežu, ali je šutirao pravo u golmana Belića. Ipak i da je pogodio gol na kraju ne bi bio priznat, jer je dosuđen ofsajd. 

41. minut - Prva smišljena akcija Partizana. Grimaldo je prošao po desnoj strani i poslao loptu u srce kaznenog prostora, ali Jovanović i Trifunović nisu najbolje ispratili akciju, pa je IMT rasčistio opasnost pred svojim golom.

38. minut - Jovanović je ponovo bio na pravom mestu i odbranio novu šansu Novobeograđana. Ovog puta pokušao je Kurt sa nekih 20 metara, ali je šutirao pravo u golmana "parnog valjka". 

32. minut - Mogao je Aleksandar Lutovac da zatrese mrežu svog bivšeg kluba. Bio je mnogo brži od Svetozara Markovića i izbio pred Jovanovića i šutirao, ali je golman crno-belih odlično reagovao. 

Informer

 

29. minut - "Traktoristi" su imali i najbolju priliku da na meču, zapretio je Alen Stevanović s nekih desetak metara, ali je lopta završila iznad gola Partizana. 

26. minut - IMT je imao prvi korner na ovo melu, pokušao je Kur da iznenadi golmana Jovanovića, ali bez uspeha. 

24. minut - Partizan je imao prvu polušansu na meču. Đorđe Jovanović je istrčao preg protivnički gol, ali je očajno zahvatio loptu i pokušao nekim polu-lobom na nadmudri golmana Belića, koje je lako zaustavio pokušaj.

22. minut - Iako su tribine na stadionu u Zaječaru prilično popunjene, navijači nemaju mnogo šta da vide na terenu. Obe ekipe igraju previše oprezno i bez ideje u napadu. 

17. minut - Izabranici Aleksandra Stanojevića i dalje bez prave šanse pred golom "traktorista". Previše su pasivni crno-belih u ovih uvodnih 15 minuta. 

12. minut - Grub start Konstantinova nad Bibrasom Nathom, ali je fudbaler IMT ipako prošao bez žutog kartona. 

Informer

9. minut - Prva šansa na utakmici i to u režiji IMT. Akciju je započeo Terzić i uposlio svog saigrača Lazar Konstantinov, koji je zapretio sa 20 metaram ali je lopta završila preko gola. 

5. minut -  Crno-beli od starta meča dominiraju na terenu, imaju loptu u svom posedu, ali bez neke opasnije šanse pred golom domaćina. 

1. minut - Počela je utakmica u Zaječaru nakon minuta ćutanja povodim smrti nekadašnjeg jugoslovenskog sudije Zorana Petrovića.

 

PRE MEČA

19.58 - Crno-beli su prošle sezone u oba navrata bili bolji od "traktorista", prvo su u gostima slavili sa 3:2, a onda su i u Humskoj ostvarili ubedljiv trijumf od 5:2.

19.52 - U ekipi novobeogradske ekipe, koja kao domaćin igra na stadionu u Zaječaru, nalaze se i dvojca bivših igrača Partizana.  U pitanju su Aleksandar Lutovac i Nikola Terzić.

19.47 - Partizan u Zaječar stiže posle poraza od švajcarskog Lugana od 1:0 u prvom meču trećeg kola kvalifiakcija za Ligu Evrope. Trener Aleksandar Stanojević izvršio je očeivano nekoliko promena u timu, kako bi odmorio pojedine igrače pred revanš u Luganu, koji ekipu očekuje u četvrtak. Šansu od prvog minuta dobiće Žoao Grimaldo, a u startnih 11 naći će se i Ovusu posle dugo vremena.

19.40 - Dobro veče i dobro došli na blog posvećen utakmici IMT - Partizan u okviru četvrtog kola Superlige Srbije, koja se igra na stadionu u Zaječaru.