Autor: Informer.rs

11.08.2024.

23:41

Foto: Starsportphoto ©

Sport

Partizan oštećen u Zaječaru! Oglasio se i sudijski ekspert: Cirkus Superliga se nastavlja!

U 87. minutu Ksander Severina je posle solo prodora dao gol, ali ga ja na intervenciju iz VAR sobe sudija Marko Ivković poništio zbog igranja rukom Svetozara Markovića, koje se desilo na drugoj strani terena.

Lopta se od ruke jednog igrača IMT-a odbila do ruke kapitena Partizana, a Ivković je posle pregledavanja snimka odlučio da poništi gol "crno-belih".

Ipak, poznati sudijski analitičar i bivši sudija Raka Đurović smatra da su fudbaleri Partizana oštećeni.

- Cirkus Superliga Srbije se nastavlja. Da li je po meni prekršaj pre gola Partizana ću ostaviti za kraj jer vidim dva veća problema koja ulivaju sumnju: 1) Sraman snimak na VAR-u, morao je gledati u realnoj brzini kako bi napravio pravu procenu. On gleda samo usporeni snimak koji nam govori samo da li je udario loptu rukom što nije sporno, 2) Ako je poništio gol, trebalo je svirati onda prekršaj za Partizan jer je prvo crveni igrao rukom. Sad ono glavno - da li je prekršaj? Po meni nije jer je nenamerno igranje obojice i to u duelu. Da je svirao odmah, prihvatio bih jer se može diskutovati da je bio neoprezan igrač Partizana, ali poništiti gol nakon gledanja snimka… Nategnuto baš. Odgovornost deli i sudija iz VAR sobe koji ga uopšte zove i stvara pritisak. Indikativno sve - smatra Đurović, koji se oglasio putem svog profila na društvenoj mreži "X".