13.08.2024.

18:14

Foto: USA Today

Sport

Transfer bomba! Pokuševski stigao u Partizan!

Kako javlja "pbg.news" poznat po proverenim informacijama iz Humske, srpski košarkaš je dogovorio sve detalje sa čelnicima kluba i pre svega nekoliko minuta potpisao ugovor. 

Pokuševski se sa samo 12 godina preselio u Atinu gde je igrao za Olimpijakos. Nakon nastupa za prvi tim, Srbin je izašao na draft pre četiri godine i izabran je kao 17. pik od strane Minesote.

Prešao je u Oklahomu i u njoj bio sve do ove zime, kada je dobio otkaz i zadužio dres Šarlota. Na kraju sezone Hornetsi su objavili da ne računaju na njega, pa je Aleksej ostao bez ekipe.

Sa čelnicima iz Partizana je ušao u pregovore još početkom jula, pa se samo čekao trenutak kada će ovaj transfer biti ozvaničen. 

Informer

 

Očekuje se da će preostala pojačanja crno-beli predstaviti tek pred početak priprema, pošto je klub do sada potvrdio angažman samo trojice igrača: Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine.

Međutim, mnogo je onih koji su već viđeni u Humskoj, ali nisu još uvek predstavljeni. Potvrda se samo čeka na potpis Arijana Lakića, Sterlinga Brauna, Karlika Džounsa, Duana Vašingtona, Maria Nakića, Isaka Bonge, Ajzee Majka, Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa i Mitra Bošnjakovića.

Ekipa pod vođstvom Željka Obradovića startuje pripremni period za samo sedam dana, tačnije 19. avgusta. Deo priprema odradiće na Kopaoniku, kao i prošle godine, a da se oprobaju u "živoj" igri imaće priliku nešto kasnije, na turnirima u Atini i Siciliji.