14.08.2024.

18:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Trener Lugana otpisao Partizan: Idemo u grupnu fazu!

Fudbaleri Lugana u sutrašnji revanš 3. kola kvalifikacija za drugo po jačini UEFA takmičenje protiv Partizana (20.30, Arena premijum 1) ulaze sa golom prednosti iz Beograda (1:0). Uspeo je švajcarski prvoligaš da slavi prošle nedelje u Humskoj, kada je Matija Zanoti u finišu utakmice savladao Aleksandra Jovanovića, pa na stadionu u Tunu mirnije čekaju novih 90 minuta borbe.

Samim tim dokazali su da dobri rezultati u poslednje vreme nisu slučajnost. Ekipa Matije Kročija Tortija igra odlično u domaćem prvenstvu, a da je imala i malo više sreće, mogla je da eliminiše Fenerbahče u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ipak, sada im je primaran cilj da obezbede učešće u Ligi Evrope, a šef stručnog štaba uveren je da će preskočiti crno-bele i u plej-ofu igrati protiv turskog Bešiktašta.

- Protivnik koji pretrpi poraz u prvom meču ima sedam dana da promeni određene stvari. Biće potrebno da se dobro prilagodimo, posebno u defanzivi. Ono što bih voleo da vidim od prvog minuta je da još jednom demonstriramo glad i motiv da prođemo dalje. Želja navijača i kluba je da igramo grupnu fazu, tako da od trenutka kada zakoračimo na teren ne možemo da dopustimo sebi pogrešan stav i opuštanje - poručio je Torti.

Informer

Duel Kervina Arijage sa igračima Lugana

Lugano je u prethodnih sedam sezona čak tri puta obezbedio jesen u Evropi. Prošle takmičarske godine bio je u Ligi konferencija, što je najmanje što bi i sada obezbedio, ukoliko prođe "parni valjak".

- Ono što su klub, igrači i stručni štab uradili u prethodnoj deceniji je za ponos. Možemo da igramo na ovom nivou uzdignute glave, ali što sam već rekao, ovaj dvomeč traje 180 minuta. Pripalo nam je prvo poluvreme i moraćemo da budemo podjednako dobri i u drugom delu. Potrebno je da zadržimo koncentraciju i da neutrališemo nervozu. Želimo da posao odradimo dobro i da prođemo u narednu fazu. Moramo da pokažemo više želje od Partizana - naglasio je Švajcarac.