15.08.2024.

19:42

Foto: FK Partizan

Sport

KRAJ: Partizan eliminisan od Lugana golom u 111. minutu (VIDEO)

Imali su fudbaleri Partizana sve u svojim rukama. Vođstvo od 2:1 stečeno golovima Gajasa Zahida u 44. i Svetozara Markovića u 67. minutu, dok je Štefen u 47. obezbedio dodatnih pola sata igre.

Na ruku Beograđanima išlo je isključenje Hajdarija u 87. minutu, sve je mirisalo na penale, ali onda je u 111. minutu usledila očajna reakcija De Medine i pogodak Maua, koji je Švajcarcima doneo prolaz u plej-of i dvomeč sa turskim Bešiktašem.

LUGANO - PARTIZAN 2:2 (0:1, 1:2)

Grad: Tun

Strelci: Štefen (47), Mau (111) - Zahid (44), Marković (67)

Stadion: "Stokhorn arena"

Kapacitet: 10.000

Sudija: Rikadro de Burgos (Španija)

Žuti kartoni: Hajdari, Valensuela, Dumbija, Belhađ, Štefen (Lugano), Arijaga, Zubairu, Mujakić (Partizan).

Crveni karton: Hajdari (Lugano)

LUGANO: Saipi – Zanoti, Papadopulos, Hajdari, Valensuela – Dumbija, Grgić (od 63. Belhađ) – Štefen (od 117. Brault), Bislimi (od 88. Mai), Dos Santos (od 54. Vladi) - Aliseda (od 64. Mau, od 117. Markeš).

Trener: Matija Kroći Torti

PARTIZAN: A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga (od 112. Natho), Zahid (od 89. Ovusu) – Severina (od 89. Trifunović), Goh (od 46. Saldanja), Zubairu (od 64. Grimaldo) – Kalulu (od 64. Nikolić).

Trener: Aleksandar Stanojević

UŽIVO

DRUGI PRODUŽETAK

120+3. minut - Kraj utakmice, crno-beli su eliminisani iz Lige Evrope.

120. minut - Igraće se još tri minuta.

119. minut - Korner za crno-bele, izvešće ga Natho. Probao je Grimaldo, ponovo izbacuju domaći. Šutirao je potom Trifunović, izblokiran je.

115. minut - Dobar prodor Trifunovića po desnoj strani, Saipi je to pokupio.

112. minut - Ušao je na teren Bibars Natho umesto Kervina Arijage.

111. minut - Kakav šok za Partizan! Užasna reakcija odbrane, odnosno De Medine. Vladi je ostao potpuno sam na drugoj stativi i posle centaršuta Štefena savladao Jovanovića. Traže gosti faul nad Jurčevićem, čeka se signal iz VAR sobe, ali gol je priznat.

109. minut - Lukav pokušaj Arijage, lepo je gađao, kroz živi zid, ali lopta je u korneru. Centrirao je Grimaldo, Marković šutirao glavom, dobra odbrana Saipija.

108. minut - Odličan prodor Ovusua, srušen je na oko 20 metara od gola Lugana.

107. minut - Belhađ je iskoristio prazan prostor da uputi oštru loptu u peterac Partizana, na sreću, pratio je sve Jovanović.

Informer

 

106. minut - Počeo je i drugi produžetak na stadionu u Tunu.

PRVI PRODUŽETAK

105. minut - Kraj prvog produžetka.

102. minut - Napada srpski viceprvak, želi taj još jedan gol. Prvo je Saldanja izblokiran, a potom je glavom probao Trifunović, odbranio je to Saipi.

100. minut - Bez potrebe su crno-beli napravili faul na svojoj polovini. Štefen je centrirao, ali lagan je to posao za Acu Jovanovića.

95. minut - Uh, koliko sada sreće za Partizan. Opasnu kontru odigrali su Švajcarci, Vladi je prošao po desnoj strani, ali je loše šutirao.

Informer

 

94. minut - Još jedan udarac iz ugla za Beograđane, ali dobro reaguje odbrana domaćih.

92. minut - Odmah su crno-beli krenuli u napad, imaju korner, koji će izvesti Grimaldo. Nikolić je izblokiran u dobroj poziciji.

91. minut - Počeo je prvi produžetak.

DRUGO POLUVREME

90.+4. minut - Kraj regularnog dela. Idemo u produžetke

90+3. minut - Kombinovali su Nikolić i Saldanja, slab je to udarac glavom brazilskog napadača.

90.+2. minut - Probao je i Nikolić sa distance, nema opasnosti po švajcarski tim.

Informer

 

90.+1. minut - Jaooooj! Odličnu loptu u prostor dobio je Saldanja, ali je bio brži nego što treba, sapleo se i propala je dobra prilika.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u nadoknadi.

89. minut - Poslednje dve izmene kod crno-belih. Ušli su Leonard Ovusu i Nemanja Trifunović, izašli su Gajas Zahid i Ksander Severina.

Informer

 

87. minut - Crveni karton za Hajdarija. Grimaldo je krenuo u kontranapad, srušio ga je defanzivac Lugana i zaradio drugu javnu opomenu na ovom meču.

85. minut - Brani se sada Partizan žestoko. Neugodnu loptu poslao je Mau sa leve strane, ali je ponovo Jovanović bio fantastičan. Dva kornera zaredom izveo je domaći tim, ostaje 2:1 za "parni valjak".

84. minut - Opasniji Lugano u ovim momentima. De Medina je ispao, prošao ga je Mau, ali je sa levog krila pogodio samo spoljni deo mreže.

82. minut - Kakva intervencija Jovanovića! Posle kornera s desne strane najviši u skoku bio je Belhađ, ali je golman gostiju fenomenalno reagovao. Nakon novog centaršuta, prečka je spasila srpskog vicešampiona.

Informer

 

80. minut - Ufff, šteta. Išla je ta lopta ka Grimaldu, istrčao je momak iz Perua, ali je brži bio golman Saipi.

78. minut - Žuti karton sada za trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića. Žestoko je protestvovao zbog nedosuđenog prekršaja nad Nikolićem, koji je žestoko pao na leđa posle duela sa Zanotijem.

76. minut - Još jedna dobra kontra Partizana, stigla je lopta do Severine na desno krilo, prebacio je na levu nogu, želeo da šutira, ali je izblokiran.

Informer

 

75. minut - Loša reakcija sada Nemanje Nikolića u fazi odbrane. Lugano ima korner, ali lak je to plen za Jovanovića.

71. minut - Šteta za ovaj napad "parnog valjka". Dobro su kombinovali, odigrali nekoliko pasova na kratkom prostoru, ali Saldanja je na kraju bio kratak.

67. minut - GOOOOL! Ponovo vodi Partizan, strelac je kapiten Svetozar Marković! Zahid je izveo korner sa leve strane, poslao dubok centaršut, lopta je preletela sve, a štoper crno-belih je sačekao na drugoj stativi i glavom prosledio u mrežu.

66. minut - Probao je sada Jurčević udarcem sa levog boka da iznenadi Saipija, koji je loptu izbacio u korner.

64. minut - Još dve izmene u taboru Partizana - izašli su Aldo Kalulu i Ibrahim Zubairu, na terenu su Žoao Grimaldo i Nemanja Nikolić.

63. minut - Oprobao je Zubairu šut sa distance, nije bilo loše, ali lopta je otišla tik iznad prečke.

61. minut - Opasan napad Lugana iz kontre. Zanoti je prošao po desnoj strani, uputio oštar pas po zemlji, ali uspeli su nekako Beograđani da se odbrane sada.

57. minut - Lepa akcija crno-belih, ali loša završnica. Počelo je prodorom Severine po desnoj strani, centaršuta Kalulua, povratne Zubaire i na kraju šuta Arijage sa distance, ali lopta je otišla pored stative.

Informer

 

54. minut - Podigli su se malo igrači Partizana posle šoka zbog primljenog gola. Jurčević je centrirao posle dobrog prodora, ali je domaći tim siguran u defanzivi.

47. minut - Šta su sada uradili igrači Partizana u odbrani?! Jeftino primljen gol, Štefen je izjednačio na 1:1. Neverovatno kako je pala koncentracija, Bislimi je poslao pas ka Štefenu na peterac, Mujakić je slabo reagovao, odbila se lopta do Švajcarca, a on potom savladao Jovanovića.

46. minut - Odmah je Aleksandar Stanojević napravio izmenu. Umesto Jung-Džun Goha na terenu je Mateus Saldanja.

PRVO POLUVREME

45+3. minut - Završen je prvi deo igre.

45. minut - Igraće se tri minuta u nadoknadi vremena.

44. minut - GOOOL! Vodi Partizan, strelac je Gajas Zahid! Sve jhe krenulo od De Medine, koji je presekao napad domaćih po desnoj strani. Stigla je lopta do Norvežanina, koji je sačekao, namestio se na šut sa 17-18 metara, lopta je na putu do gola zakačila Hajdarija i prevarila Saipija.

41. minut - Severina je slabo šutirao posle povratne lopte Goha. Mora to mnogo jače i preciznije.

39. minut - Jaooooo, šta radi Zubairu! Ponovo je Severina prošao po desnoj strani, poslao odličan centaršut na drugu stativu, bio je sam momak iz Gane, ali je promašio celu loptu.

32. minut - Žestok sudar Zubaire i Hajdarija u kaznenom prostoru, ofanzivac "parnog valjka" napravio je prekršaj. Inače, ozbiljno nevreme krenulo je u Tunu, kiša i vetar.

Informer

 

27. minut - Zubairu je bio nesmotren, srušio je Stefena s leđa, domaćin ima prekršaj na oko 27-28 metara od gola Aleksandra Jovanovića, ali nema promene rezultata.

21. minut - Sada je Zahid iznudio korner za goste, ali nema opasnosti po gol Lugana.

19. minut - Dos Santos je centrirao iz ugla dva puta, odlično je reagovala odbrana crno-belih.

Informer

Aldo Kalulu

18. minut - Oštar start Kervina Arijage, zgazio je protivnika i odmah dobio žuti karton. Izveo je Lugano prekid sa oko 30 metara i iznudio korner.

16. minut - Uh, lepa šansa za Partizan! Odličan je Zubairu, sada je sa levog krila poslao oštar pas po zemlji, pronašao Kalulua na petercu, ali omaleni Francuz nije uspeo da pogodi okvir gola.

13. minut - Sada prodor Severine po desnoj strani i još jedan korner za goste. Jurčević je izvođač, ali nema opasnosti po golmana Saipija.

Informer

 

11. minut - Prete sada i crno-beli, probao je Zubairu šutem sa distance, sa leve strane, iznudio je korner. Posle centaršuta Jurčevića ponovo Zubairu, ovog puta na drugoj stativi, probao je glavom, ali nije bio precizan.

8. minut - Još jedan napad Lugana, dugu loptu prihvatio je Stefen, ali je napravio i faul nad Svetom Markovićem.

6. minut - Evo prve opasnosti za Partizan. Prošao je Bislimi po levoj strani, ušao u kazneni prostor, želeo je da pošalje povratnu, ali Mujakić je dobro reagovao.

Informer

 

3. minut - Ono što je odmah primetno jeste to je da crno-beli večeras imaju sjajnu podršku sa tribina. Okupilo se na tribinama nekoliko stotina "grobara", koji od starta meča pesmom bodre svoje ljubimce.

1. minut - Utakmica u Tunu je počela.

PRE MEČA

20.29 Kada je reč o kladionicama, bukmejkeri su apsolutno na strani Lugana. Kvota na trijumf domaćina iznosi samo 1,55, na remi je 4,20, a na pobedu srpskog viceprvaka čak 5,90.

20.23 Nema Partizan lepa sećanja na Tun i stadion na kojem je podloga veštačka trava. Igrao je tamo 2013. godine, kada je na klupi sedeo Vuk Rašović, a napad predvodio Aleksandar Mitrović. Stigli su crno-beli na revanš plej-ofa za Ligu Evrope sa prednošću od 1:0 iz Humske, ali su u Švajcarskoj poraženi sa čak 3:0, pa su tako ostali bez grupne faze.

20.16 I kormilar Lugana, Matija Kroći Torti, ima svoju računicu pred okršaj sa Beograđanima.

- Protivnik koji pretrpi poraz u prvom meču ima sedam dana da promeni određene stvari. Biće potrebno da se dobro prilagodimo, posebno u defanzivi. Ono što bih voleo da vidim od prvog minuta je da još jednom demonstriramo glad i motiv da prođemo dalje. Želja navijača i kluba je da igramo grupnu fazu, tako da od trenutka kada zakoračimo na teren ne možemo da dopustimo sebi pogrešan stav i opuštanje - poručio je Torti.

Informer

Matija Kroći Torti

20.05 Šef stručnog štaba Partizana veruje da njegovi momci mogu da preokrenu situaciju u svoju korist i prođu dalje.

- Imamo negativan rezultat iz prvog duela, ali aktivan, što nam daje nadu da možemo da prođemo dalje. Želimo da uradimo nešto dobro i pozitivno. Sve nam je jasno, svesni smo šta treba da učinimo, a to je da pobedimo. Tako se i spremamo za ovu utakmicu - rekao je Stanojević.

Informer

Aleksandar Stanojević

19.56 Ono što je juče bilo najavljeno, dobilo je sada i potvrdu. Srpski viceprvak večeras kreće bez najboljeg strelca prošle sezone Mateusa Saldanje. Trener Aleksandar Stanojević ostavio je Brazilca na klupi za rezerve, a prednost u špicu dobio je Aldo Kalulu.

U startnih 11 su još A. Jovanović, De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević, Arijaga, Zahid, Severina, Goh i Zubairu.

Rezerve su: Stevanović, Lazarević, Filipović, Antić, Šćekić, Ovusu, Grimaldo, Natho, Nikolić, Trifunović, Đ. Jovanović, Saldanja.

19.48 Uoči utakmice na stadionu u Tunu stigle su i loše vesti za crno-bele iz sedišta UEFA. Nova kazna, ovog puta usled neprikladnog skandiranja navijača u prvom duelu sa Luganom, zbog čega će naredni duel na međunarodnoj sceni "parni valjak" ponovo igrati pred praznim tribinama.

19.40 Dobrodošli na naš lajv-blog posvećen revanš meču Lugana i Partizana.