15.08.2024.

20:33

Foto: FK Partizan

Sport

Kovač oduševljen zbog prelaska u Partizan: Došao sam zbog trofeja!

Najavio je trener Partizana Aleksandar Stanojević pre dva dana pojačanje u sredini terena, a sada ga je zvanično dobio i to u liku Stefana Kovača (25).

Doskorašnji prvotimac Čukaričkog postao je novi član "parnog valjka" i pojačao konkurenciju u srcu veznog reda. Ujedno, on je i deveti novajlija u Humskoj, koji je angažovan u aktuelnom prelaznom roku.

Reč je o momku koji je rođen u Beogradu, ali je nastupao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Inače, godinu dana proveo je i u omladincima Crvene zvezde, pre nego što je u januaru 2019. stigao na Banovo brdo.

Za "brđane" je ukupno odigrao 183 utakmice, dao 20 golova i upisao 14 asistencija.

- Presrećan sam zbog dolaska u Partizan. Imamo iste ciljeve i ambicije u budućnosti, a to je da jurišamo na sva tri fronta, sa akcentom na nacionalna takmičenja, Superligu i Kup Srbije - poručio je Kovač na zvaničnoj promociji.

Informer

Stefan Kovač spreman za novi izazov

Mladi vezista priključiće se novim saigračima čim se vrate sa gostovanja iz Švajcarske, a prvi trening odradiće sutra.

- Sebe bih opisao kao veoma borbenog igrača, koji daje sve od sebe na terenu i igra za tim. Izuzetno mi je drago što me stručni štab vidi kao pojačanje na poziciji "osmice", zato ću se truditi da ispunim sve zadatke koje mi trener Stanojević poveri. Svestan sam šta znači Partizan i naravno da sam spreman za najveće ciljeve - naglasio je Kovač.