16.08.2024.

11:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan neće igrati za vikend protiv Radničkog! Sve misli usmerene ka Gentu

Šokantna i bolna eliminacija od Lugana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope očigledno je dobro uzdrmala sve u Partizanu. Gol primljen u finišu drugog produžetka, tačnije u 111. minutu za 2:2, još sa igračem manje na stadionu u Tunu, označio je selidbu u treće po jačini UEFA takmičenje.

"Parni valjak" sada ima poslednju šansu, da u dvomeču sa Gentom u plej-ofu pokuša da izbori makar grupnu fazu Lige konferencija i tako osigura jesen u Evropi i još najmanje šest mečeva. Belgijanci u Beograd stižu već u sledeći četvrtak (19.00), ali pre toga je, prema prvobitnom planu, srpski viceprvak trebao da odigra meč sa Radničkim u domaćem prvenstvu.

Iako je trener Aleksandar Stanojević bio zagovornik da se utakmice u šampionatu ne odlažu, sada je ipak do toga došlo, kako bi ekipa imala više vremena za odmor i pripremu za ključne duele sa Gentom. Zato će okršaj sa "meraklijama", na čijoj klupi sedi nekadašnji vezista crno-belih Nikola Drinčić, odigrati u nekom drugom terminu, koji će biti naknadno određen.

Inače, ekspedicija kluba iz Humske vratila se iz Švajcarske, a ekipi će se od sutra priključiti i poslednje pojačanje ovog leta, vezista Stefan Kovač (25) koji je stigao iz Čukaričkog i potpisao ugovor na tri godine.