16.08.2024.

12:53

Foto: Starsportphoto

Sport

Stanojević ljut na Saldanju?! Koga interesuje individualac, koji ne uđe u šansu....

Činjenica je da Mateus Saldanja (24) ove sezone ne liči na sebe. Prošle takmičarske godine bio je najbolji strelac crno-belih, dominirao, lako ulazio u šanse, mučio protivničke odbrane, a sada nije ni bleda senka toga.

Iako je snažni centarfor dao dva gola kijevskom Dinamu, a potom doneo trijumf protiv Napretka na premijeri Superlige, posle toga se praktično "ugasio". Da li zbog nekog nezadovoljstva ili očekivanja dugo najavljivanog transfera, kako god, ali jasno je da to ima ogroman uticaj na igru "parnog valjka". Napad je jalov, neefikasnost izražena, što je ujedno i dovelo do toga da srpski viceprvak ispadne od Lugana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Brazilac prethodne nedelje praktično nije ni trenirao. Propustio je duele sa Železničarom i IMT-om u prvenstvu, a onda je protiv Švajcaraca ušao na teren od 46. minuta. I nijednom nije bio opasan po golmana domaćeg tima, čak ni da uputi uduarac ili uđe u neku polupriliku.

Sa igračem više Partizan je sebi dozvolio da primi gol za 2:2 u finišu drugog produžetka, tačnije u 111. minutu, što ga je ujedno i eliminisalo. A, upravo je posle revanša u Tunu zanimljivu izjavu dao Aleksandar Stanojević, koji je očigledno nezadovoljan pojedincima.

Informer

Aleksandar Stanojević

- Primili smo gol kao da smo deca. Nismo pokazali u napadu karakter, nemamo to da završimo utakmicu na ovom nivou. Sami smo krivi, zato treba vrlo brzo da rešavamo neke stvari. Koga interesuje individualac koji ne uđe ni u jednu šansu? To su ti naši problemi - rekao je Stanojević.

Nije to bilo sve od temperamentnog stručnjaka. Najavio je i određene promene u ekipi.

- Moramo nešto da menjamo. Neki igrači ne zadovoljavaju kriterijume, a neki ne mogu da se nametnu... Videćemo, ali sigurno je da slede rezovi - poručio je Stanojević.

Informer

Mateus Saldanja

Sada šef stručnog štaba nije nikoga imenovao, ali je nedavno pričao baš o tome kako je brazilski golgeter rastrzan na više strana.

- Saldanja ima neke ponude, glava mu nije ovde. Teško je i razmišljati. Bio je tu za ekipu, pozitivan je, sa nama je. Naš je najbolji igrač, to nije sporno. Ali, nije lako strancima koji imaju određene ciljeve u životu, a mi moramo da se adaptiramo na sve te situacije. Trebaju mi momci sa pravom glavom, u teškom trenutku - naglasio je tada Stanojević.