16.08.2024.

16:17

Foto: FK Partizan

Sport

Partizan u rangu timova sa Farskih Ostrva, Gibraltara i Andore! Užasni rezultati u Evropi gurnuli crno-bele na ovaj ponižavajući spisak!

Crno-beli su na svom terenu izgubili od Lugana rezultatom 1:0, dok su u revanšu u Tunu remizirali 2:2. Iako su završili eliminisani iz Lige Evrope, Partizan će nastaviti svoje evropsko putovanje u Ligi konferencija.

Sada se spremaju za novi izazov protiv Genta, dok su na početku kvalifikacija krenuli sa ambicijama da se plasiraju u Ligu šampiona. Nakon eliminacije od kijevskog Dinama, što je druga uzastopna eliminacija crno-belih na ovom nivou, Partizan se našao u neslavnom društvu evropskih timova.

Uz dužno poštovanje liga i nacionalnih sistema u kojima se takmiče, Partizan se sada nalazi među ekipama poput Celja iz Slovenije, Panevežisa iz Litvanije, Klaksvika sa Farskih Ostrva, Nju Sejnts iz Velsa, Linkolna iz Gibraltara i Santa Kolome iz Andore. Svi ovi timovi su takođe doživeli neuspehe u evropskim kvalifikacijama, ali je za Partizan, s obzirom na njegovu dugu i uspešnu evropsku istoriju, posebno tužno što se našao među njima.

Dok crno-beli traže izlaz iz trenutne krize, nadmetanje sa Gentom pruža im priliku da pokušaju da izvuče "vruće krompire" i ponovo se etabliraju na evropskoj fudbalskoj sceni. Hoće li Partizan uspeti da preokrene svoju sreću i ostvari bolji rezultat u Ligi konferencija, ostaje da se vidi.