17.08.2024.

10:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan ostaje bez kapitena? Španci bi da vode Markovića

Uglavnom su dolasci bili aktuelni u Partizanu ovog leta, angažovano je devet pojačanja, ali sada se najavljuju promene u drugom pravcu.

Posle Sameda Baždara (20), koji je nedavno postao novi član Saragose, u Španiju bi mogao da se preseli i kapiten crno-belih. Naime, Rajo Valjekano je već poslao zvaničnu ponudu, ali ona nije zadovoljila čelnike srpskog viceprvaka i odmah je odbijena. Međutim, očekuje se da će klub iz okoline Madrida uskoro ponovo javiti, sa poboljšanim uslovima. 

Navodno, mladi štoper je zadovoljan onim što je njemu lično ponuđeno i raspoložen je da se oproba u Primeri. Dosad je uglavnom dobijao ponude sa istoka, najviše iz Rusije, ali sada mu se pruža šansa da zaigra u jednoj od evropskih "liga petice".

Podsetimo, momak rodom iz Bijeljine je već bio u inostranstvu, pošto je 2019. prodat Olimpijakosu, ali nikada u Pireju nije dobio pravu priliku. Vraćao se u Humsku na pozajmicu, a kratko vreme bio je ustupljen i Larisi.

S druge strane, u slučaju Svetinog odlaska, to znači da će i "parni valjak" morati da bude aktivan na tržištu i angažuje novog centralnog defanzivca. Najverovatnije će to biti neki domaći štoper ili neko sa pasošem zemlje iz Evropske unije, koji se kod nas tretiraju kao domaći igrači.