17.08.2024.

16:41

Foto: kaagent.be

Sport

Trener Genta pričao o Partizanu! Belgijanci promovisali i pojačanje u napadu

Uspeo je Gent da preživi dvomeč sa danskim Silkeborgom (3:2, 2:2) u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, u revanšu je obezbedio prolaz dalje tek posle produžetaka, a samim tim zakazao i okršaje u plej-ofu sa Partizanom.

Srpski vicešampion nije uspeo da prođe Lugano, eliminisan je iz borbe za Ligu Evrope, pa mu je ovo poslednja šansa da se domogne grupne faze i obezbedi jesen na međunarodnoj sceni. Prvi duel sa Belgijancima zakazan je za četvrtak, na stadionu u Humskoj (19.00), dok je revanš sedam dana kasnije na "Planet grup areni".

Trener Genta, Vuter Vranken, koji je ovog leta seo na klupu, a pre toga dve sezone vodio Genk, ima iskustva protiv naših klubova. Prošle sezone igrao je protiv Čukaričkog u grupnoj fazi, slavio oba puta sa 2:0, ali je svestan da ga sada ipak očekuje nešto teži posao.

Takođe, detaljne informacije o "parnom valjku" stručni štab može da dobije i od našeg bivšeg reprezentativca Stefana Mitrovića (34), koji je od zimus stub odbrane.

Informer

Stefan Mitrović od januara ove godine nastupa za Gent

- Veliko olakšanje osećamo posle prolaska u plej-of. Naš cilj je da uđemo u grupu, to se zna. Na tom putu nas čeka još jedan neugodan protivnik. Partizanu je nedostajalo samo malo sreće da prođe Lugano i nastavi borbu za Ligu Evrope. Biće to težak dvomeč - rekao je Vranken.

Inače, Gent je juče promovisao još jedno pojačanje, peto u aktuelnom prelaznom roku. Reč je o Portugalcu Heliju Vareli (22), koji je stigao je iz Portimonensea za obeštećenje od 3,1 miliona evra, a igra na poziciji krila.

Pre njega, belgijskog prvoligaša ovog leta pojačali su još i napadači Maks Din (MK Dons) i Andri Gudjonsen (Lingbi), štoper Acuki Ito (Urava) i centralni vezista Matijas Delorž (Sent Truden).