19.08.2024.

19:29

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan predstavio novi tim! Žoc i Vanja bacili "grobare" u trans (VIDEO/FOTO)

Košarkaški klub Partizan odlučio se za radikalne promene na kraju prošle sezone, koja je završena bez ijednog osvojenog trofeja, uz eliminaciju u Evroligi već nakon regularnog dela takmičenja.

Uprava na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem dala je apsolutno poverenje treneru Željku Obradoviću, koji je produžio na jošm dve godine. A, najtrofejniji evropski stručnjak je sa sportskim direktorom Zoranom Savićem i saradnicima iz stručnog štaba odlučio da promeni apsolutno ceo tim.

Klub iz Humske su tokom pauze napustili Džejlin Smit, Mateuš Ponitka (Bahčešehir), Zek Ledej (Armani), Aleksa Avramović (CSKA), Kevin Panter (Barselona), Alen Smailagić (Žalgiris), Danilo Anđušić (Dubai), Pi-Džej Doužer (Minesota), Uroš Trifunović (još nema klub) i Frenk Kaminski (još nema klub). 

Ostao je mladi centar Balša Koprivica, a čeka se razrešenje situacije sa Brunom Kaboklom, Ognjenom Jaramazom i Džejmsom Nanelijem.

Takođe, "parni valjak" je potvrdio da je postigao dogovor sa Vanjom Marinkovićem, Ifeom Lundbergom i Frenkom Nilikinom, a večeras su promovisani i Brendon Dejvis, Sterling Braun, Tajrik Džons, Ajzak Bonga, Mario Nakić, Arijan Lakić, Mitrar Bošnjaković, Dvejn Vošington, Ajzea Majk, Karlik Džons i Aleksej Pokuševski.

UŽIVO

21.30 Uz pesmu "Da volim crno-bele" završena je ceremonija u Domu sindikata.

21.20 Navijačima se obratio i novi-stari kapiten Vanja Marinković.

- Dobro veče partizanovci. Hvala što ste s nama, što ste došli u tako velikom broju. Ponosan sam što sam ponovo tu, što će opet biti kapiten najvećeg kluba na svetu, koji mi je dao sve. Ovde sam se rodio i stasao kao igrač. Verujem u sve saigrače, iako smo se upoznali pre pola sata. Verujem u stručni štab, u upravu, a najvažnije od svega, verujem u sve vas. Ne bih mnogo dužio, igra je ono kako mi pričamo, a ne ovde. Igrati za Partizan je privilegija i čast, najlepša stvar na svetu, kao i da igramo pred najboljim navijačima na svetu. Živeo Partizan - poručio je Marinković.

Informer

Vanja Marinković

21.14 Na kraju je na binu izašao i trener Željko Obradović, koji je još jednom dobio ovacije svih prisutnih.

- Dobro veče svima. Prelepo je biti ovde. To je ono kada pomisliš da si sve prošao i video u životu. Važi. Hvala svima iz kluba koji su učestvovali u organizaciji. Pomerate, zapravo pomeramo granice. Siguran sam da će ovo imati odjeka, ne samo u Evropi, nego u celom svetu. Kao i ona utakmice prošle godine na "Tajšmajdanu" - rekao je Žoc, pa nastavio:

- Prilika je da se čestita našoj reprezentaciji na izvanrednim partijama na Olimpijskim igrama i rezultatu koji su ostvarili. Selektoru, stručnom štabu, svim igračima i predsedniku KSS, našem Saši Daniloviću. Moram da istaknem našeg kapitena, koji se vratio, Vanju. Da čestitam Aleksi, koji je do nedavno bio s nama, odigrao je fenomenalan turnir. I još dvojici momaka koji su bili deo Partizanove istoriji - Bogdanu Bogdanoviću i Nikoli Milutinovu. naravno, čestitke i svim ostalim igračima, učinili su nas ponosnim.

Informer

Željko Obradović

Potom je iskusni stručnjak pričao o onome što sledi u takmičarskoj 2024/25.

- Hvala svim momcima koji su do prošle sezone bili ovde. Davali su sve od sebe i nikada im to nećemo zaboraviti. Deo su istorije kluba, puno sreće im želim gde god budu igrali i uvek će biti u našim srcima. Odlučili smo se da napravimo potpuno novu ekipu. Prosek je 25 godina, što je ponovo jedan od najmlađih timova u Evroligi. Hvala predsedniku Mijailoviću i članovima UO što su uradili sve da Partizan bude konkurentan u Evroligi, koje je naše primarno takmičenje. Probaćemo da dobijemo licencu na tri godina, to je glavni cilj koji je ispred nas. Privilegija je biti u Partizanu u ovom trenutku, a vi svi znate zbog čega. Ali, to nam daje energiju, moral, želju još veću. I uradićemo sve da bude ovakvih večeri još više. Znam koliko ćete da podržite ove momke. Imali smo malopre prvi sastanak, rekao sam im šta znači Partizan i da će ovde osetiti samo delić atmosfere koja ih čeka. Presrećan sam što ste im priredili ovako nešto - naglasio je Obradović, a onda se obratio i direktno igračima:

Informer

 

- Momci, želim vam dobrodošlicu u našu zemlju Srbiju, u naš grad Beograd i naš klub Partizan. Kao što sam vam već rekao, postali ste deo velike porodice. Osetićete nešto posebno, jer ovi ljudi će uvek biti uz vas, u dobru i u zlu. Imamo spoj mladosti i iskustva, otprilike kao što je i trener. Tu sam za vas, za sve što treba, a za žalbe, obratite se predsedniku. Hvala vam i uživajte - kroz osmeh je poručio Željko.

21.13 Broj 88 doskorašnji igrač Efesa, kojeg su crno-beli dobro upoznali u Evroligi - Tajrik Džons.

Informer

 

21.13 Broj 14 pripašće MVP-iju Evrokupa - Ajzei Majku. A, broj 27 zadužio je mladi Aleksa Dimitrijević, dete Partizana.

Informer

 

21.12 Broj 19 na dresu će nositi Arijan Lakić, koji se iz Zadra vraća u Beograd.

Informer

 

21.12 Broj 17 biće svetski prvak iz Manile - Ajzak Bonga.

Informer

Starsportphoto

 

21.12 Još jedan momak sa bogatim iskustvom. Broj 12 nosiće Sterling Braun.

Informer

21.11 Broj 8 pripašće srebrnom junioru Mitru Bošnjakoviću. Sa brojem 11 dečko koji je ostvario dečačke snove. Iz NBA lige dolazi Aleksej Pokuševski.

Informer

 

21.10 Broj 5 nosiće Balša Koprivica, jedini koji je ostao iz prošle sezone. Sa brojem 7 - još jedan igrač koji nastavlja porodičnu tradiciju - Mario Nakić.

Informer

 

21.09 Sa brojem 4 iz NBA lige stiže Dvejn Vošington.

Informer

 

21.08 Sa brojem 3 srebrni olimpijac iz Pariza, koji je uz pomoć prijatelja već upoznao Partizan - Frenk Nilikina. Skandira se ime njegovog saigrača iz reprezentacije Francuske, Matijasa lesora, ljubimca "grobara".

Informer

 

21.07 Broj 2 - najbolji asistent Svbetskog prvenstva 2023, opravdano odsutan - Karlik Džons.

21.06 Sa brojem 1, veliki rival iz prošle sezone. Crno-belu Bolonju zamenio je crno-belim Beogradom - Ife Lundberg. 

Informer

 

21.05 Broj 0 na dresu nosiće centar Brendon Dejvis.

Informer

 

21.04 Evo i novog tima Partizana za sezonu 2024/2. Sa brojem 9 - povratnik, bivši i budući kapiten Vanja Marinković!

Informer

 

20.45 Pogledajte delić atmosfere iz Doma sindikata. Crno-belu simfoniju uživo prati oko 1.200 ljudi.

20.35 Uz pratnju hora otpevana je pesma "Da volim crno-bele", kojoj su se priključili i svi navijači u Domu sindikata. Potom je odsvirana i zvanična himna Evrolige, a onda su krenule i redom poznate navijačke pesme Partizana.

20.30 Prisutnima se obratio i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

- Dobro veče i dobrodošli na ovu našu "Crno-belu simfoniju". Ovaj film sam pogledao nekoliko puta, a svaki put su mi krenule suze, iako važim za čoveka koji ima tvrdo srce. Ulazimo u narednu sezonu kao klub koji puni 80 godina od osnivanja. Ali i osam godina otkako sam na čelu. Najlepših i najtežih osam godina u mom životu. Prošla sezona je bila teška, rezultatski neuspešna i odlučili smo se za promene. Ostao je samo Balša Koprivica, ali imam obavezu da se zahvalim svim momcima koji su nosili dres Partizana. Hvala vam na borbi, posvećenosti i svemu što ste dali klubu. Onima koji su danas stigli želim da poručim da sa ponosom predstavljaju ovaj sveti dres - rekao je Mijailović, a potom nastavio:

Informer

Ostoja Mijailović

- Ovo je veliki klub, jer ima milione navijača uz sebe. Najbolju atmosferu i najbolju publiku na svetu, siguran sam u to. Grb Partizana je jako teško nositi, ali kada mu date sve od sebe, on će vam vratiti duplo. Željku i momcima želim da poručim da pobeđuju, da se radujemo i gubimo zajedno, jer je na kraju sezone najvažnije da ostanemo svi tim. Napravili smo kvalitetnu ekipu i imamo jako visoke ambicije. Hvala upravi, bivšoj i sadašnjoj, svim zaposlenima u klubu, koji su se potrudili da ovo veče bude lepo i da uđe u istoriju. Hvala vam što ste lojalni crno-belim bojama. Biti partizanovac je privilegija i zadovoljstvo. Živeo Partizan i srećno u novoj sezoni.

20.18 Portparol kluba saopštio je i imena zaslužnih partizanovaca. Među njima su i poznati glumci Slobodan Ninković i Bogdan Diklić, kao i posthumno Nebojša Bogojević Čarli, dugogodišnji spiker na utakmicama crno-belih, koji je nedavno preminuo.

Informer

 

20.16 Svi navijači u Domu sindikata pevaju poznatu pesmu "Ogrejaće, obasjaće, sunce iznad Humske ulice..."

20.07 Atmosfera u Domu sindikata je sjajna. Dvorana je krcata, što i nije čudno, s obzirom da su karte za ovaj događaj raprodate za samo 90 sekundi.

20.04 Počela je "Crno-bela simfonija". Okupljenima se prvo obratio portparol Partizana, Ivan Ivković, koji je najavio i poseban video-snimak, kao kratak osvrt na bogatu istoriju kluba iz Humske.

20.00 Pogledajte delić atmosfere iz Doma sindikata i kako "grobari" skandiraju igračima i Žocu.

19.58 Čini se da je sve spremno za početak "Crno-bele simfonije".

19.55 Odmah je Željko Obradović stavio do znanja novajlijama čiji dres nose. Posebna poruka stoji ispisana na tabli u svlačionici.

19.52 Ni novi igrači Partizana nisu krili oduševljenje. Pojedinci su čak poneli i kameru, kako bi snimili ovaj događaj i ostavili sebi to za uspomenu. Pre ulaska u Dom sindikata dobili su ovacije od "grobara".

19.50 Trener crno-belih Željko Obradović nasmejan je stigao u Dom sindikata. Skandiranje okupljenih navijača i pozdravi najtrofejnijem evropskom treneru nisu izostali.

Informer

Željko Obradović

19.43 Igrači Partizana prošetali su crvenim tepihom, a ovacijama i aplauzima pozdravili su ih okupljeni navijači. Ekipu je predvodio povratnik u matični klub Vanja Marinković, a tu je i Aleksej Pokuševski, NBA pojačanje iz Šarlota. Nema Bruna Kabokla, Ognjena Jaramaza, a ni Džejmsa Nanelija.

19.40 Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović nedavno je izjavio da klub sprema i iznenađenja, kao i da su mediji neka pojačanja pogodili, ali da je bilo i promašaja.

19.35 Sve je spremno za početak svečane ceremonije u Domu sindikata, kojoj će prisustvovati i izveštač Informera.

Informer

 

19.30 Dobrodošli na lajv-blog Informera posvećen "Crno-beloj simfoniji".