20.08.2024.

13:50

Foto: FK Partizan

Sport

Kladionice ne veruju Partizanu! Evo kakva je situacija pred dolazak Genta

Fudbaleri Partizana imaće dodatni motiv u dvomeču protiv Genta, s obzirom da, osim njihovih navijača, malo ko veruje da mogu da eliminišu Belgijance i plasiraju se u grupnu fazu trećeg po jačini UEFA takmičenja.

Naime, svetske kladionice izbacile su kvote za prvi okršaj između "parnog valjka" i izabranika Vutera Vrankena, koji je zakazan za četvrtak veče na stadionu u Humskoj (20.15, Arena premijum 1). I ovaj podatak nikako ne ide na ruku srpskom viceprvaku, na čiju je pobedu kvota čak 3,50.

S druge strane, Gent je označen kao favorit i na njegov trijumf prosečna kvota je 1,95, dok je na nerešen rezultat 3,75.

Ruku na srce, ovako nešto ne može ni da čudi, s obzirom na partije i rezultate izabranika Aleksandra Stanojevića u Evropi ove sezone. Doživeli su debakl protiv kijevskog Dinama (6:2, 3:0) na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom, posle produžetaka u Tunu, ispali i iz borbe za Ligu Evrope od Lugana (1:0, 2:2).

Informer

Fudbaleri Partizana nemaju više šansu za popravni u Evropi

Pritom, crno-beli imaju očajan međusobni skor sa timovima iz Belgije. Na deset duela nijednom nisu slavili, a upisali su četiri remija i čak šest poraza.

Podsetimo, meč protiv Genta biće odigran pred praznim tribinama u Beogradu, pošto je Partizan ponovo kažnjen od strane Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije. Razlog za to je bilo neprikladno skandiranje navijača na utakmici sa Švajvarcima, a stadion je prethodno bio zatvoren za publiku i na evropskoj premijeri protiv Ukrajinaca.