20.08.2024.

17:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Nova žestoka kazna za crno-bele! UEFA ponovo udarila na Partizan! (FOTO)

Crno-beli su u poslednje vreme na debelom udaru čelnika UEFA, koji izgleda ne praštaju ni najmanji incident. Partizan je pre samo nekoliko dana kažnjen zbog izgreda tokom utakmice u Humskoj, a danas je saopšteno da će klub iz Humske morati da plati zbog neprikladnog ponašanja publike i to na utakmici u Švajcarskoj!

Kako je navedeno u odluci disciplinaca, Partizan je kažnjen po više osnova. Prvi je za rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje, drugi su transparenti neprikladni za sportski događaj, i treći je paljenje pirotehnike.

Informer

Isticanje transparenata koštaće klub 15.000 evra, pirotehnika 5.750, dok će pomenute rasističke i diskriminatorne poruke olakšati kasu crno-belih za 20.000 evra. Ukupno - 40.750 evropskih novčanica.

I to nije sve! Crno-beli na narednoj utakmici koju budu igrali kao gosti u Evropi, a to će biti revanš meč sa Gentom u kvalifikacijama za Ligu konferencija, neće moći da računaju na pomoć svojih navijača, pošto je klubu izrečena zabrana od jednog meča bez publike na gostovanjima.

Informer

Ne treba ni podsećati da su crno-beli ove sezone već "odradili" suspenziju. Tako su Dinamo Kijev dočekali pred praznim tribinama, a potom je oko 5.000 navijača sa zapadne i istočne tribine bodrilo ekipu tokom prvog meča sa Luganom.

I tada je, kako su naveli iz UEFA, načinjeno nekoliko prekršaja, zbog čega crno-beli ni u četvrtak neće moći da računaju na pomoć navijača, u meču sa Gentom u kvalifikacijama za Ligu konferencija.