21.08.2024.

14:32

Foto: FK Partizan

Sport

Jurčević: Svestan sam gde sam došao i šta se očekuje! Moramo bolje u Evropi

Stigao je Mario Jurčević (29) u Humsku na samom kraju priprema, ali je za kratko vreme uspeo da uhvati ritam i izbori se za mesto u startnih 11. Uspeo je iskusni levi bek da istisne iz tima Nikolu Antića, igra znatno ofanzivnije i često ume da bude opasan i na protivničkoj polovini, što navijači posebno vole i cene.

Od momka rođenog u Ljubljani očekuje se da podiže formu kako sezona bude odmicala, ali i da bude od velike koristi u dvomeču protiv Genta u plej-ofu za Ligu konferencija.

Prvi duel je zakazan za sutra uveče, pred praznim tribinama u Humskoj (20.15, RTS 1, Arena premijum 1), dok je revanš naredne nedelje na "Planet grup areni".

- Gent je kvalitetna ekipa, očekujem još jednu tešku utakmicu. Svi želimo da igramo ovakve mečeve, za to se živi. Zato moramo da damo sve od sebe da uđemo u grupnu fazu i da obezbedimo još takvih duela u Evropi - poručio je Jurčević.

Informer

Mario Jurčević na meču protiv Lugana

Bivši defanzivac kiparskog Apolona, Osijeka i Olimpije zna da bi, posle ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, eliminacija od Genta bila mravna katastrofi za crno-bele. Pogotovo jer bi to bila druga godina zaredom da klub ne igra u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

- Znam gde sam došao. Ovo je veliki klub, najveći u mojoj karijeri. I drago mi je što sam tu. Nismo u Evropi napravili dosad ono što smo želeli, ali imamo ovaj dvomeč da sve ispravimo. Znam da i ja lično mogu mnogo bolje, ali i to će doći vremenom, shvatio sam šta šef želi od mene - naglasio je Jurčević.

Informer

 

Slovenac je na kraju dodao da se brzo uklopio u novu sredinu, da ima odličnu komunikaciju sa saigračima, kao i da on sam može mnogo više da pruži na terenu.

- Nisam prošao kompletne pripreme, a kako vreme odmiče, sve će biti bolje. Volim da igram ofanzivno, doći će i asistencije, možda i neki gol. Manje mi je to bitno, najvažnije je da Partizan pobeđuje, da dam doprinos i pomognem koliko go mogu. Komunikacija u svlačionici je super, svi pričaju engleski, tako da tu nemamo nikakvih problema - objasnio je Jurčević.